Viața sub talibani | Morți și răniți, la o nuntă, din cauză că s-a pus puțină muzică

Sursa: Pixabay

Combatanţi talibani au ucis, prin împuşcare, doi invitaţi şi au rănit alţi doi, la o nuntă, la Sorkhood, în estul Afganstanyului, din cauză că au pus muzică, au anunţat sâmbătă ofciali locali şi matori, o faptă condamnată de către Guvernul taliban, relatează AFP, preluată de News.ro.

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţi au fost prinşi n timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia.

”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor.

Un purtător de cuvânt al guvernoratului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirnat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Zabihullah Mujahid, nu a confirmat, la Kabul, autenticitatea incidentului, însă a precizat că talibanii se opun acestui tp de atrocităţi.

Peste 12.000 de cazuri noi de Covid, peste 400 de decese. Ușoară scădere a incidenței în București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here