Actuala coaliție PNL-USR-UDMR nu pare prea grăbită să-l demită pe Victor Opaschi de la conducerea secretariatului pentru Culte, unde se află din 2012, dezvăluie Newsweek.ro.

Născut în 1948, Victor Opaschi, a fost, din 1971 în 1982, potrivit informațiilor din CV-ul său, “cercetător științific“ la Institutul de Științe Politice – probabil că este vorba de “Institutul de Studii Istorice și Social-Politice“, subordonat secției de propagandă a PCR.

Între 1982 și 1983, Opaschi a fost inspector la Departamentul Cultelor.

După 1990, el a fost nedezlipit de Iliescu, fie în calitate de consilier al Administrației Prezidențiale, tot la Culte, fie în calitate de consilier senatorial, fie ca secretar general al Fundației “Clubul de la București“, condusă de Iliescu.

În 2013, a publicat cartea “Ion Iliescu, om și lider“.

În 2012, a fost numit de premierul Ponta la conducerea secretariatului de stat pentru Culte și, de atunci, n-a mai fost schimbat.

Potrivit declarației de avere, el are o pensie de 44.000 de lei pe an. De la secretariatul de stat pentru Culte el a câștigat 116.000 de lei, în 2019. 

În iunie 2020, întrebat de jurnalistul Sabin Orcan de ce menține în funcții publice personaje controversate, șeful Guvernului a explicat că a ținut cont de „dorința cultelor religioase și a minorităților naționale din Parlament”.

„Nimeni nu este însă bătut în cuie”, a spus Orban, dar ulterior nu a făcut nimic pentru a-l schimba pe actualul secretar de stat de la Culte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here