Opoziția a reușit o victorie importantă împotriva PSD care a încercat în continuare prin toate mijloacele să obțină votarea moțiunii de cenzură sâmbătă.

Partidele din Opoziție, unite, au respins, prin vot, calendarul stabilit de PSD.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat că moțiunea de cenzură va fi votată joia viitoare. Anunțul a fost făcut după ce toți liderii de grup au stabilit că moțiunea va fi citită joi, 3 octombrie, la ora 10.00, potrivit Digi24.

Şedinţa Camerelor reunite în care urma să fie citită moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Cabinetului Dăncilă a fost suspendată, după ce ordinea de zi care stabilea citirea moţiunii miercuri şi vot sâmbătă a fost respinsă.

Deputatul liberal Raluca Turcan a cerut ca votul să aibă loc luni, nu sâmbătă, însă preşedintele de şedinţă a refuzat să supună la vot cererea, supunând la vot ordinea de zi iniţială.

Ordinea de zi conform căreia miercuri, la ora 15.00, urma să fie citită moţiunea în plenul Camerelor a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi ”împotrivă”, 181 ”pentru”, iar 3 parlamentari nu au votat. După vot, şedinţa a fost închisă, potrivit News.ro.

După suspendarea şedinţei, preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că în aceste condiţii votul nu mai poate avea loc sâmbătă, așa cum se stabilise dimineață, în şedinţa Birourilor Permanente reunite. ”Acum s-a terminat, nu mai este posibil acum, trebuie constituţional trei zile”, a afirmat Ciolacu. 

El a mai spus că ”matematic, PSD a pierdut majoritatea”.

De la PSD au lipsit 26 de parlamentari, iar 3 nu au votat. Printre ei, baronul de Olt, Paul Stănescu, unul dintre cei mai vocali opozanți ai Vioricăi Dăncilă în PSD. 

Întrebat dacă respingerea ordinii de zi a fost primul pas pentru ca guvernul să plece acasă, Ciolacu a răspuns: ”Nu. Ăsta a fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul va pleca când va trece moţiunea de cenzură”. El a reafirmat că ”încă nu trece moţiunea”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here