VIDEO | 17 morţi în ultimele 10 zile în Japonia, în urma ninsorilor abundente

Căderile masive de zăpadă în majoritatea regiunilor din Japonia au dus la moartea a 17 persoane în ultimele zece zile, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat luni de o agenţie guvernamentală, iar mii de locuinţe de pe teritoriul ţării s-au confruntat cu pene de electricitate, informează AFP, citată de Agerpres.

Zăpada a căzut din abundenţă în ultimele zile în insula principală a arhipelagului nipon, Honshu, situată în largul Mării Japoniei, precum şi în insula nordică Hokkaido.

Un număr de 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci au fost rănite din cauza intemperiilor începând cu 17 decembrie, potrivit agenţiei nipone pentru gestionarea catastrofelor.

Postul public de televiziune NHK a relatat despre mai multe cazuri de accidente mortale suferite de persoane vârstnice care au ieşit să degajeze zăpada din jurul domiciliului sau de pe acoperişul caselor.

La Hokkaido, zeci de mii de locuinţe s-au confruntat cu pene de curent în ultimele zile, dar alimentarea este în prezent complet restabilită.

Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA) le-a recomandat locuitorilor din regiunile afectate să nu pornească la drum după ce mai multe vehicule au rămas blocate.

Acest episod de ninsori din Japonia ar trebui să scadă în intensitate începând de luni, potrivit JMA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here