VIDEO | 6 luni în timelapse la construcția celui mai lung viaduct din România pe ”autostrada Ford”

Asociația Pro Infrastructura a publicat imagini din ultimele șase luni cu construcția podului peste Olt de la Slatina, cel mai lung viaduct în execuție din România, informează ziare.com.

Pro Infrastructura a anunțat apoi că circulația între Balș și Slatina se va deschide până la sfârșitul primăverii. Viaductul de lângă Slatina are o lungime de 1,7 kilometri iar conform contractului, constructorul român UMB, trebuie să termine cei 40 de kilometri ai lotului 2 de pe Drumul Expres Craiova -Pitești în luna aprilie.

În imaginile publicate de Pro Infrastructura sunt surprinse toate lucrările asupra podului, de la montarea primelor grinzi până la așternerea ultimului strat de asfalt.

„În imagini vedeți capătul estic al podului peste Olt (zona viaductului peste Balta Milcov) aflat pe tronsonul 2 al DEx12 Craiova-Pitești executat de UMB. Am surprins toate etapele majore de după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolației și la final așternerea asfaltului.Cei 40 de km între Balș Vest și Slatina Est vor fi primii kilometri de drum expres veritabil de la noi din țară, inaugurarea urmând să aibă loc, sperăm, până la sfârșitul primăverii”, a transmis asociația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here