VIDEO. Aproape 1 miliard de dolari. Prețul plătit de Elon Musk pentru două geamuri sparte

tesla elon musk cybertruck
Foto: captură video YouTube

Tesla, compania de automobile condusă de Elon Musk, a lansat săptămâna aceasta primul pick-up truck. Cybertruck este numele mașinii care a creat controverse și a polarizat fanii celebrei companii.

Cu Cybertruck, Elon Musk a demonstrat că se poate și ține de cuvânt. Faimos printre altele că nu atinge deadline-urile ambițioase pe care și le impune, miliardarul s-a ridicat de această dată la înălțimea așteptărilor și a scos pe piață o mașină desprinsă din „Blade Runner”, exact așa cum a spus în urmă cu mai multe luni.

Cu un design futurist, noua mașină Tesla pare construită pentru Marte și comercializată pe Pământ. Carcasa mașinii este făcută dintr-un aliaj foarte puternic, care nici măcar nu se zgârie atunci când este lovit cu un baros din metal, așa cum a demonstrat designerul-șef al companiei, Franz von Holzhausen, la lansare.

Geamurile ar trebui să fie și ele o inovație, antiglonț, și la fel de rezistente precum aliajul din care este făcută carcasa mașinii. Însă lucrurile nu au mers conform planurilor la lansare. Dacă la o primă demonstrație a rezistenței acestui tip de sticlă, materialul a rezistat foarte bine, atunci când von Holzhausen a lovit gemurile montate pe mașină cu o bilă metalică, acestea s-au crăpat.

După ce a scăpat, surprins, o înjurătură, Elon Musk a adăugat că este bine totuși că bila nu a trecut prin geam. După incident, valoarea acţiunilor Tesla a scăzut cu 6%, ceea ce a dus la o pierdere de 768 de milioane de dolari pentru Elon Musk numai într-o singură zi.

Sâmbătă, Elon Musk a postat pe pagina oficială de Twitter și un video filmat înaintea evenimentului de lansare a Cybertruck-ului. În imagini se vede o probă făcută de Franz von Holzhausen înainte de live. Acesta lovește geamurile mașinii cu aceeași bilă, iar sticla rezistă. 

Concluzia lui Musk este că mai au puțin de lucru la mașină, înainte ca aceasta să fie livrată către clienți. 

Cybertruck poate fi rezervat pe site-ul oficial al Tesla deja, cu un preț de pornire sub 40.000 de dolari. Varianta cea mai scumpă a mașinii promite o autonomie de peste 800 de kilometri a bateriei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here