VIDEO | Aproape 60 de morți și 150 de răniți la Seul, în urma unei busculade la o petrecere de Halloween

59 de persoane au murit într-o busculadă care s-a format într-o zonă populară pentru viața de noapte din capitala Coreei de Sud unde mulțimi uriașe de oameni veniseră să se distreze de Halloween, relatează BBC News care citează oficiali coreeni.

Alte 150 de persoane au fost rănite în districtul Itaewon din Seul, a anunțat agenția de știri Yonhap care a citat serviciile de urgență.

În imaginile surprinse la fața locului se pot vedea saci de cadavre pe străzi, lucrători de urgență care efectuează manevre de resuscitare și salvatori care încearcă să tragă oameni prinși sub alții.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o întâlnire de urgență.

Aproximativ 100.000 de persoane s-ar fi strâns în zona respectivă, la un eveniment organizat de Halloween, primul de acest fel după ridicarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei de Covid-19.

Străzile din Seul erau pline de oameni care sărbătoreau Halloweenul.

În mesaje postate pe reţele de socializare anterior, unele persoane comentau că zona Itaewon era atât de aglomerată, încât era nesigură, relatează News.ro.

Potrivit unui jurnalist local, toţi locuotorii cartierului Yongsan au primit mesaje, pe telefoanele mobile, în care erau îndemnaţi să se întoarcă acasă cât mai rapid posibil, din cauza unui ”accident în apropierea Hoteluuil Hamilton, în Itaewon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here