Poliția Capitalei a venit, miercuri seara, cu precizări după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu polițiști de la Secția 9 care lovesc doi bărbați surprinși pe stradă după ora 22 și care au refuzat să se legitimeze. Imaginile, pe care le puteți urmări mai jos, amintesc de cum băteau milițienii, înainte de 1990.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbați au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acțiunat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se precizează în comunicatul Poliției Capitalei.

Un polițist a fost filmat în timpul nopții trecute în timp ce bătea un trecător surprins pe stradă după ora 22. Imaginile au ajuns pe rețelele de socializare, iar Poliția Municipiului București a început o anchetă internă.

Imaginile arată cum polițistul lovește în mod repetat un bărbat cu pumnii, în timp ce acesta îl întreabă de mai multe ori: ”De ce dai, mă, în mine?” Un alt polițist intervine abia când vede că celălalt nu dă semne că ar intenționa să se oprească.

După ce a încetat să-l lovească pe trecător, polițistul s-a repezit la un alt bărbat care asistase la scenă, dar acesta a luat-o la fugă. Până la urmă a fost prins cu ajutorul altui echipaj de poliție care a ajuns la fața locului.

1 COMENTARIU

  1. Regretabil cum s-a comportat acel polițist. Stresul nu face casă bună cu judecata limpede. Dar, dar… aș face pariu pe oricât că indivizii ăia doi erau plecați la „ciordeală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here