VIDEO | „Biden, ajută-ne!” Locuitorii din Celiabinsk îi cer liderului SUA să-i scape de poluarea ucigașă. Cum și de ce l-au „sărit” pe Putin

Locuitorii orașului industrial Celiabinsk, din Rusia fac apel la președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru a-i ajuta să evite „genocidul ecologic”, transmite The Moscow Times.

Într-un mesaj video, locuitorii susțin că autoritățile ruse le ignoră plângerile referitoare la înrăutățirea de la an la an a poluării industriale, cu consecințe vizibile: de la smogul din oraș, la înmulțirea cazurilor de cancer.

„Ne iau dreptul natural – dreptul de a respira aer curat”, afirmă activista de mediu din Celabinsk, Valentina Volkova.

Marți, Volkova a declarat radiodifuzorului Belsat că activiștii au trimis și o versiune scrisă a apelului lor la Ambasada SUA din Moscova.

Potrivit acesteia, locuitorii l-au ales pe Biden ca destinatar al apelului lor disperat în baza unui soi de sondaj făcut prin tot orașul. Valentina Volkova explică, de asemenea, că ideea chemării în ajutor a președintelui rus, Vladimir Putin, a picat din start, fiind considerată o „pierdere de timp”.

În apelul adresat lui Biden, Volkova a condamnat planurile magnatului Igor Altușkin de a construi o nouă fabrică de prelucrare a cuprului, spunând că „va ucide definitiv orașul”. „După cum știți, există o tendință clară în lumea civilizată de reducere a ponderii resurselor naturale și creștere a ponderii energiei alternative”, afirmă femeia. „Dar în țara noastră, acest proces este inversat”.

Volkova, flancată de o mână de susținători, a împachetat demersul său și al concitadinilor nemulțumiți ca pe o inițiativă globala de justiție de mediu. „Domnule președinte, trăim în țări diferite, situate la capetele opuse ale Pământului, dar trăim pe aceeași planetă, Pământ, sub același cer”, i s-a adresat Valentina Volkova lui Biden. „Este timpul să decidem împreună cum să abordăm această amenințare ecologică gravă”, îndeamnă femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here