VIDEO | Bill Gates și Warren Buffett vor să construiască un nou tip de reactor nuclear. Încep și testele pentru diminuarea radiației solare

Bill Gates și Warren Buffett vor construi un nou tip de reactor nuclear în statul Wyoming, într-o încercare de a demonstra necesitatea renunțării la cărbune. Wyoming este acum cel mai important producător de cărbune al SUA, iar cei doi miliardari și-au propus să construiască un mic reactor cu tehnologie avansată chiar pe locul unei centrale de cărbune care se va închide. TerraPower, fondată de Gates în urmă cu aproximativ 15 ani, și compania de energie electrică PacifiCorp au declarat că construirea centralei denumite Natrium va dura șapte ani, scrie biziday.ro.

Bill Gates și Warren Buffett vor să construiască un nou tip de reactor nuclear. Astfel, companiile TerraPower, înființată de Bill Gates acum 15 ani, și compania de energie electrică PacifiCorp, deținută de Buffet’s Berkshire Hathaway, își unesc forțele pentru a construi o centrală numită Natrium.

Centrala urmează să fie construită în Wyoming, statul american care în prezent este cel mai important producător de cărbune. Reactorul nuclear respectiv ar urma să aibă o putere de 345 de megawați și va fi răcit cu sodiu, adică pe bază de sare topită, informează The Guardian.

Anul trecut, compania TerraPower anunța că această centrală nucleară va costa un miliard de dolari. ”Aceasta este cea mai rapidă și clară cale pentru a avea o amprentă negativă de carbon”, a declarant guvernatorul Wyoming, Mark Gordon.

De asemenea, la sfârșitul anului trecut, comania TerraPower a primit de la departamentul energetic al SUA o finanțare de 80 de milioane de dolari pentru a demonstra puterea tehnologiei Natrium.

Tehnologia Natrium este o inovație care permite unei centrale electrice să se integreze cu ușurință cu resursele regenerabile și să conducă mai repede la o decarbonizare mai rentabilă a producției de energie electrică.

Astfel, centrala nucleară va fi mai simplă, modulară, asta însemnând costuri pentru construcție minime, au mai spus TerraPower și PacifiCorp.

De asemenea, după cum a menționat guvernatorul Mark Gordon într-o postare pe Twitter, construirea și exploatarea fabricii Natrium va oferi sute de locuri de muncă pentru rezidenți și va contribui la reducerea emisiilor totale de CO2 din Wyoming.

Următorii pași ai proiectului centralei nucleare va fi continuarea evaluării proiectului, educația și extinderea, precum și aprobările de reglementare de stat și federale înainte de obținerea unei facilități Natrium.

Oprirea razelor solare

Pe de altă parte, un alt proiect al lui Bill Gates, de data asta pentru a împiedica încălzirea globală, este acoperirea soarelui.

Noul proiect finanțat de Bill Gates, prin care omul de afaceri vrea să acopere soarele și să răcorească Pământul, va începe testele în vara acestui an.

Astfel, un balon va fi lansat în curând în Suedia care va elibera în stratosferă un praf de cretă care va avea rolul de a acoperi Soarele și a combate încălzirea globală, scrie publicația Entrepreneur.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here