VIDEO | Bradul din Gara Kiev, luminat de localnici care pedalează

Locuitorii Kievului păstrează magia Crăciunului iluminând pomi de Crăciun prin diverse trucuri, după întreruperi de electricitate în capitală şi în regiuni ucrainene, după un nou val de atacuri cu drone al Rusiei, ca în Gara din Kiev, unde un mic generator legat la o bicicletă de cameră permite iluminarea bradului cu ajutorul călătorilor care pedalau, relatează The Huffington Post, preluat de News.ro.

”Toată noaptea, drone inamice au încercat să lovească instalaţii energetice”, antrenând ”o situaţie dificilă în sistemul energetic” şi ”întreruperi de electricitate” la Kiev şi în alte zece regiuni din ţară, a anunţat operatorul naţional ucrainean Ukrenergo.

”Război? Pană de curent? Fără pom de Crăciun? Nu ghiciţi ce-am inventat?”, a scris pe Twitter directorul general al Căilor Ferate ucrainene, Aleksndr Kamîşin.

”Este un indiciu a ceea Ucraina este pregătită să facă pentru a trece iarna. Nimic nu-i va opri (pe ucraineni). Există un spirit de reizstenţă”, comentează corespondentul ABC Tom Soufi Burridge, care a pedalat, potrivit unei înregistrări viideo postate pe Twitter.

În Piaţa Sfânta Sofia, unde tronează un brad uriaş în fiecare an, tot un generator, însă convenţional, aprinde miile de becuri economice şi continuă astfel tradiţia.

Rusia a ales în octombrie, în urma unor înfrângeri militare, în toamnă, să efectueze bombardamente tactice masive, cu scopul de a distruge reţelele de alimentare cu electricitate şi apă, aruncând milioane de ucraineni în beznă şi frig.

Fiul unui diplomat rus, demascat ca agent GRU la Viena

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here