VIDEO | Cecenia trimite combatanți în Ucraina

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a confirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

În două mesaje video postate pe Telegram, Kadîrov a spus că peste 12.000 de combatanţi ceceni şi-au exprimat dorinţa de a participa ca voluntari în campania militară rusă din Ucraina şi că efective ale corpului cecen al gărzii naţionale deja prezente acolo au cucerit sâmbătă o instalaţie militară ucraineană.

”Nu dorim să luptăm împotriva Ucrainei sau poporului ucrainean. Noi luptăm împotriva celor ne ucid sau vor să ne ucidă”, a motivat liderul cecen, care a vorbit şi despre numeroşii ”terorişti care şi-au găsit refugiu în Ucraina”. ”Printre ei sunt şi cei care ne-au ucis fraţii, surorile, femeile, copiii şi bătrânii în republica Cecenia şi apoi au scăpat de pedeapsă prin Europa sub protecţie diferitelor servicii secrete”, a susţinut Kadîrov.

Invazia rusă în Ucraina se află în a treia zi şi trupele ruse atacă pe mai multe direcţii, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, armata ucraineană opunând o rezistenţă peste aşteptări. Conform estimării Pentagonului, mai mult de jumătate din cei circa 150.000 de soldaţi ruşi masaţi anterior la frontiera ucraineană sunt angajaţi în ofensiva în desfăşurare.

Cu „buzunarele” pline de ruble. „Militarizarea” soluției la problema AUR și problema Teodosie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here