VIDEO | Cum mușamalizează Rusia ravagiile făcute de coronavirus. Apel disperat al unui lider al medicilor

Medicii din Rusia spun că guvernul acoperă cazurile de coronavirus din țară și obligă personalul medical să trateze pacienții infecțioși fără echipament de protecție, dezv[luie Business Insider.

Sursa citată publică un material video, realizat de Anastasia Vasilyeva, șefa sindicatului Alianța Medicilor din Rusia. În videoclipul postat și pe Youtube, femeia le cere medicilor ruși să facă publice informațiile despre starea „reală” a focarului de coronavirus din țară.

“În timp ce întreaga lume se confruntă cu un focar de un nou coronavirus, Rusia se confruntă cu un focar de o pneumonie dobândită în comunitate”, a spus Vasilyeva. „Și, de obicei, ne confruntăm cu minciuna autorităților”, mai arată medicul.

Potrivit femeii, autoritățile ruse se referă la cazurile de coronavirus ca la o pneumonie obișnuită, ca atare și contabilizarea infecțiilor cu Covid-19 este alterată.

Autoritățile de la Moscova au negat cu fermitate acuzațiile ei. O declarație a Departamentului de Sănătate din Moscova susține că medicul caută „să discrediteze medicina rusă și agențiile guvernamentale relevante” și a solicitat autorităților să o investigheze pe Anastasia Vaylyeva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here