Acasă Actualitate VIDEO | Cum să furi un tanc rusesc T-72. Instrucțiunile postate pe...

VIDEO | Cum să furi un tanc rusesc T-72. Instrucțiunile postate pe internet au devenit virale

Pe internetul polonez a apărut un videoclip cu instrucțiuni, în care vedem pas cu pas cum se paote porni un tanc rusesc T-72. Acest videoclip practic a fost creat și publicat de canalul Terenwizja în cooperare cu Muzeul de Istorie Militară din Borny Sulinov. Înregistrarea este în poloneză, dar nu vă faceți griji – există subtitrări ucrainene, scrie auto-swiat.pl.

Invazia Ucrainei nu a avut succes, așa cum au planificat rușii. În schimb, ucrainenii rezistă în toată țara și fac ravagii asupra oamenilor și echipamentelor armatei ruse. Este suficient să spunem că există o mulțime de videoclipuri de pe front care arată echipamentele militare abandonate ale Federației Ruse.

Am văzut deja un fermier ucrainean remorcând unul dintre aceste vehicule pe șenile cu un tractor, dar de acum înainte, ajutorul tractorului nu va mai fi necesar. După vizionarea acestui videoclip, toată lumea va ști cum să pornească și să conducă un tanc T-72.

*La tancul T-72, pornirea este foarte ușoară, deoarece nu are cheie

Din înregistrare, învățăm nu numai cum să pornim motorul. Clipul de aproape 7 minute arată și cum se conduce tancul. Se pare că încărcarea rezervorului nu este deloc dificilă, pentru că niciun rezervor nu are cheie!

Pe de altă parte, probabil că mulți oameni vor fi surprinși la vederea pedalei de ambreiaj și a manetei cutiei de viteze. Da, T-72 are o transmisie manuală. Întrucât există o mare probabilitate ca echipamentul abandonat întâlnit să nu aibă combustibil, curatorul Muzeului de Istorie Militară din Borny Sulinov arată și cum să realimenteze rezervorul principal de combustibil al monstrului.

Vehiculul prezentat în înregistrare este un T-72, care a aparținut Forțelor Armate ale Republicii Polone și a fost cumpărat de muzeul situat pe locul fostei baze militare sovietice din Borny Sulinowo. În acest moment, merită remarcat faptul că acest tip de mașini de luptă încă servesc în rândurile armatei poloneze.

După cum spune autorul clipului, deținerea unui astfel de echipament este foarte costisitoare. Și nu doar pentru că arde 7 litri de ulei la fiecare 100 km. Piesele de schimb consumabile au prețuri astronomice. După cum vă puteți imagina, trebuie să fi ars un baril de petrol pentru a ne arăta tancul în acțiune, iar cu prețurile actuale ale combustibilului , este foarte scump!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here