VIDEO | Răzbunarea trecutului: Trump, huiduit de fani, după ce a recomandat vaccinarea anti-Covid

Sursa: Pixabay

Donald Trump s-a văzut huiduit și luat în derâdere, sâmbătă seară, la un miting din Alabama, după ce le spusese suporterilor săi: „Vă recomand vaccinurile”, notează The Guardian, care punctează că a fost o experiență cu totul neobișnuită pentru fostul președinte.

La fel ca alte state americane care opun rezistență vaccinări și altor măsuri de sănătate publică, adesea stimulate în această direcție de către liderii republicani, Alabama se află în prezent la mila variantei Delta a coronavirusului.

„Cred total în libertățile voastre”, a spus Trump. „Da, cred, sunteți liberi, faceții ce trebuie să faceți”. „Dar recomand vaccinarea. Eu am făcut-o, e bine, vaccinați-vă”.

Trump a fost vaccinat în timp ce se afla în funcția de președinte, după ce fusese internat cu Covid-19, în octombrie anul trecut. El le-a spus suporterilor că ar trebui să-i urmeze exemplul.

În Alabama, răspunzând la huiduieli, Trump a reacționat astfel: „E în regulă. E bine. E bine, aveți libertățile voastre”. „Dar s-a întâmplat că m-am vaccinat. Dacă nu funcționează, vei fi primul care află. BINE.”

Înaintea mitingului lui Trump, autoritățile locale au spus că se tem că acesta va fi un eveniment de tipul „supr-spreader”.

Pe măsură ce varianta Delta se răspândește tot mai mult în SUA, spitalizările și decesele cauzate de Covid-19 sunt în număr covârșitor printre cei nevaccinați.

În Alabama, asociația spitalului de stat a declarat săptămâna aceasta că 85% dintre pacienții spitalizați cu Covid-19 nu erau vaccinați. Alabama asistă și la o creștere a cazurilor Covid în rândul copiilor. În această săptămână, statul avea 50 de copii spitalizați cu Covid-19.

Un spital județean a sistat vizitele la ATI din cauza creșterii numărului de bolnavi cu Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here