VIDEO | Dacia Bigster va circula pe străzile din România. Când va putea fi comandată

Conceptul Dacia Bigster a fost prezentat oficial în România miercuri, 2 martie. Va intra în producția de serie spre final de 2024, iar livrările către clienți vor demara în 2025. Acest SUV prefigurat de Bigster va fi unul din gama compactă, mai mare decât Duster. Aproximativ 90% din ce se vede va fi preluat și pe modelul de serie. Va avea 5 sau 7 locuri, fără motorizări diesel. Doar benzină și hibrid.

Fratele mai mare al Duster-ului ar urma să măsoare aproximativ 4.6 metri. Din punct de vedere al gabaritului, acesta se va putea compara cu Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan și va putea găzdui până la 7 pasageri.

Spre deosebire de acestea, modelul românesc va costa, însă, mult mai puțin și se va situa aproape de Volkswagen T-Roc. Producătorul român de la Mioveni, deţinut de Renault, spune că noul SUV va avea un interior foarte spațios.

Potrivit jurnalistului auto la 0-100.ro Adrian Mitrea, mașina de serie va avea motorizări pe combustie și hibride. Modelul va fi lansat în 2024, iar primele mașini vor ajunge pe străzile din România în 2025.

Conceptul maşinii a fost prezentat oficial la începutul anului 2021.

Surse: ziare.com, Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here