Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz, a afirmat că actuala coaliție de guvernare trebuie să-și țină promisiunile și să desfiinșeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), într-un interviu oferit TVR. Diplomatul american a mai explicat de ce corupția este o ameninţare la adresa securităţii unei țări.

”Preşedintele Biden a făcut din lupta anticorupţie o prioritate de securitate naţională. Corupţia nu este doar o problemă, deşi este o problemă gravă, pentru ţările în care există. Este o ameninţare la adresa securităţii, pentru că permite unora să exploateze slăbiciunile acelei ţări. Şi din acest motiv suntem foarte interesaţi să vedem progrese.

În problema SIIJ, poziţia noastră a fost clară şi o repet. Credem că această coaliţie trebuie să îşi ţină promisiunile pentru a desfiinţa SIIJ. Multe instituţii europene de justiţie s-au pronunţat clar că acea Secţie ar trebui să fie desfiinţată.

Cred că este încă prea devreme pentru coaliţie. Ei muncesc din greu şi cred că rezultatele se vor vedea. Se muncește mult în parlament şi la guvern pentru a găsi calea cea mai bună, pentru a se ţine de acele promisiuni, pentru a readuce, a reface statul de drept în România şi sunt foarte încrezător în legătură cu asta, dar e ceva care ne preocupă. Este în interesul strategic al SUA să vadă statul de drept respectat”, a declarat David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA la București.

 

1 COMENTARIU

  1. oare judecatorii din state au judecat corect cauza politistului condamnat la 22 de ani inchisoare ???…decizia nu a fost influenata politic ??..de aia de alta culoare ??>..pentru un drogat,hot,traficant…legea e aspra !! si polititul a aplicat-o corect..!!despre ce vorbim… !!!…
    cat despre joe lasati-o mai moale ,omul inca nu stie unde se afla!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here