VIDEO | Descoperire surprinzătoare pe braţul Chilia Veche: Mina marină nu este fabricată nici în Ucraina nici în Rusia

Sursa foto: captură video

O mină marină de fabricaţie franceză, fătă încărcătură explozivă, a fost descoperită, luni, pe braţul Chilia Veche, fiind activată echipa pirotehnică. După câteva ore de intervenţie, mina a fost preluată, iar autorităţile anunţă că zona este sigură pentru traficul naval, informează News.ro.

Forţele Navale au transmis, luni, că mina respectivă nu avea încărcătură explozivă.
“Scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive din cadrul Forţelor Navale Române au executat activităţi specifice de clasificare a obiectului plutitor descoperit luni, 8 aprilie, pe Braţul Chilia. În urma desfăşurării acestor activităţi de către militarii Centrului 39 Scafandri şi Flotilei Fluviale, s-a constatat că elementul raportat de Garda de Coastă reprezintă un corp de mină istorică, din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, fără încărcătură explozivă. În urma intervenţiei scafandrilor EOD, corpul de mină a fost extras de pe Braţul Chilia, pentru a elimina prezenţa oricărui pericol de navigaţie”, au explicat reprezentanţii Forţelor Navale Române.
ISU Tulcea a anunţat că mina marină a fost ridicată şi că aceasta este de fabricaţie franceză şi provine din timpul Primului Război Mondial.
“Misiunea echipajelor din cadrul ISU Tulcea şi a MApN fost încheiată în urmă cu scurt timp. Mina marină a fost ridicată de către echipa de scafandri pirotehnicieni ai MApN şi urmează să fie transportată în vederea depozitării în siguranţă. Zona este una sigură în acest moment pentru traficul naval. Mina este de fabricaţie franceză şi provine din timpul Primului Război Mondial”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.
https://www.youtube.com/watch?v=PXpQYvGqyzM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here