VIDEO | Doi cetăţeni britanici printre persoanele decedate în urma coliziunii a două elicoptere în Australia

Doi turişti britanici se numără printre cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii în zbor a două elicoptere în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, au anunţat marţi autorităţile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia din statul Queensland a afirmat că cele două elicoptere s-au ciocnit la circa 300 de metri în aer luni după-amiază în timp ce unul ateriza şi celălalt decola în apropierea parcului marin Sea World.

Elicopterul care decola s-a prăbuşit, provocând moartea a patru dintre cele şapte persoane aflate la bord, între care şi pilotul Ashley Jenkinson, în vârstă de 40 de ani, şi doi turişti din Marea Britanie.

Cel de-al doilea elicopter care transporta şase persoane a aterizat pe un banc de nisip din apropiere, cinci persoane suferind răni uşoare.

Autorităţile urmează să dezvăluie identitatea celorlalte trei persoane care şi-au pierdut viaţa: o femeie de 57 de ani şi un bărbat de 65 de ani din Marea Britanie, care erau căsătoriţi, şi o femeie de 36 de ani din statul australian New South Wales.

Cei trei supravieţuitori din elicopterul prăbuşit, între care doi băieţi de 9 şi 10 ani, şi o femeie de 33 de ani, au fost transportaţi la spital cu răni grave. Copilul de 10 ani este în stare critică, în timp ce femeia de 33 de ani şi băiatul de 9 ani au fost grav răniţi, au anunţat autorităţile.

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului împreună cu poliţia locală şi un raport preliminar urmează să fie publicat în opt săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here