VIDEO | Emisiunea lui Prelipceanu care l-a enervat pe CTP. Amintirile unui consilier de-al lui Adrian Năstase

Foto: captură video

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu va mai apărea alături de Cosmin Prelipceanu, în emisiunea pe care cei doi o realizau împreună la postul Digi24, însă CTP, deși a confirmat public acest lucru nu a dezvăluit și motivele.

Potrivit surselor Universul.net, unul dintre motivele separării ar fi legat de o emisiune recentă a lui Cosmin Prelipceanu, în care unul dintre invitați a făcut câteva comentarii legate de prestația lui Cristian Tudor Popescu în timpul dezbaterii electorale dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu, în campania pentru prezidențiale din 2004.

Invitatul, expertul în comunicare Dumitru Borțun, a povestit că jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a ridicat mingi la fileu lui Traian Băsescu. Dar nu pentru că-l simpatiza pe Băsescu, ci pentru a masca simpatia față de Năstase. „Eu așa simțeam”, „aveam informații”, a declarat Borțun, marți, în timpul emisiunii Jurnalul de seară, realizată de Cosmin Prelipceanu.

Poziția de pe care Borțun simțea și avea informații legat de preferințele lui CTP era ea însăși interesantă: „Eu făcusem pentru Adrian Năstase consiliere de imagine și de PR în toată perioada anterioară”, a declarat Dumitru Borțun, în platoul Digi 24.

Dialogul Dumitru Borțun-Cosmin Prelipceanu de la Jurnalul de seară

Dumitru Borțun: Chiar și la noaptea președinților din 2004, Băsescu-Năstase. Acolo a fost colaboratorul dumneavoastră, domnul Cristian Tudor Popescu, în care aveam mare încredere, ca profesionist, ca jurnalist. Vreau să vă spun că dânsul, acolo, la fel a făcut. I-a ridicat mai multe mingi la fileu lui Băsescu decât lui Năstase și eu impresia că dintr-un exces de zel profesional.

Știți ce cred eu? Țin minte că în epocă plutea în aer ideea că CTP, Cristian Tudor Popescu, îl simpatizează pe Năstase, că-i de partea lui, cel puțin eu așa simțeam. Aveam informații… Și dânsul, ca să lase impresia că este neutru, că este imparțial, a exagerat în partea cealaltă. Și până la urmă…

Cosmin Prelipceanu: Dar ați măsurat asta sau e doar o senzație?

Dumitru Borțun: Nu, nu e măsurată, este senzația pe care am avut-o în momentul ăla, unde am asistat cu o mare implicare tocmai pentru că eu făcusem pentru Adrian Năstase consiliere de imagine și de PR în toată perioada anterioară.

Cosmin Prelipceanu: Aaaaa! Bine că ne-ați spus asta! Erați în tabăra aialaltă.

Dumitru Borțun: Eram în tabăra aialaltă. Și transmisesem cu o zi înainte: neapărat să spuneți ceva autocritic să se vadă că sunteți capabil să vă vedeți critic, să spuneți: N-am reușit să fac lucrurile astea, dar vreau să fiu președinte, să fac ce n-am făcut ca premier.

Cosmin Prelipceanu: E bună perspectiva dumneavoastră. Cum a picat în dezbaterea aia când Băsescu a spus: Ce blestem pe țara asta să aleagă între doi comuniști?

Dumitru Borțun: Păi în momentul ăla am realizat că Băsescu a câștigat.

***VIDEOAICI de la min. 2.21.22 la 2.22.55

Context

Mutarea lui Cristian Tudor Popescu din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu în altă emisiune difuzată de postul Digi24 vine și pe fondul unui conflict deschis dintre CTP și Prelipceanu, legat de un interviu luat de acesta din urmă primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Trebuia să-i fie citit năpârcii Firea în față, tare și cu dicție, textul oribil al femelei scatofile”, i-a transmis atunci Cristian Tudor Popescu lui Cosmin Prelipceanu, într-o postare pe Facebook.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here