VIDEO | Filipine: Cel puțin un mort și mii de persoane strămutate, după prima furtună tropicală din acest an

Sursa: captură video

Cel puţin o persoană a murit şi peste 17.000 au fost strămutate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren cauzate de prima furtună tropicală care a lovit Filipine în acest an, au informat luni surse oficiale, relatează dpa, citată de Agerpres.ro.

Furtuna tropicală Megi, cu numele local Agaton, a atins duminică coasta de est a ţării, aducând ploi torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Un bărbat de 83 de ani a murit înecat în provincia Davao De Oro, la 970 de kilometri sud de Manila, au declarat oficialii locali. Două femei au fost rănite după ce au fost luate de viituri în provincia Bukidnon din apropiere, a anunţat Agenţia naţională pentru gestionarea catastrofelor.

„Sunt informaţii privind şi alte victime, însă suntem încă în aşteptarea cifrelor oficiale de la autorităţile regionale”, a declarat Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Agenţia a anunţat că 17.892 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele în 17 provinciile afectate de furtuna Megi, în timp ce peste 1.100 de pasageri au rămas blocaţi în porturile maritime din zonele afectate după ce paza de coastă a suspendat călătoriile pe mare.

Furtuna Megi a slăbit în intensitate, devenind depresiune tropicală, şi se deplasează în prezent spre nord-nord-vest însoţită de vânturi cu viteze de până la 55 km/h şi rafale de până la 75 km/h, a anunţat Biroul de meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here