VIDEO | Iarnă siberiană în Grecia. Armata salvează șoferii din nămeți

Armata greacă a fost desfășurată pe Attiki Odos, principala autostradă a Atenei, pentru a ajuta la eliberarea miilor de șoferi care au rămas blocați în mașini ore întregi din cauza ninsorilor abundente, informează greekreporter.com.

Misiunea de a elibera șoferii prinși va avea loc în șase puncte specifice de-a lungul drumului, care este plin atât de șoferi în vehiculele lor, cât și de mașini care au fost abandonate după ce șoferii nu s-au putut deplasa.

Din cauza vremii extreme, guvernul elen a anunțat că mâine, marți, va fi considerată vacanță pentru lucrătorii din sectorul privat și public, ceea ce înseamnă că aceștia nu vor fi nevoiți să lucreze.

Christos Stylianidis, ministrul grec pentru Criză Climatică și Protecție Civilă, a criticat gestionarea drumului, afirmând luni în cadrul unui anunț de urgență că „Attiki Odos a promis că va menține drumul deschis, dar nu a reușit” și că cei responsabili vor trebui să răspundă pentru evenimentele de luni.

Sotiria Papageorgakopoulou, șefa Parchetului din Atena, a dispus luni o anchetă oficială asupra cauzei blocajului Attiki Odos.

Ancheta va stabili dacă firma care administrează drumul poate fi taxată pentru că nu a menținut condiții normale de circulație pe carosabil în timpul furtunii de zăpadă.

După cum a menționat Stylianidis, compania a susținut că va lua măsuri pentru a proteja șoferii și pentru a menține condiții normale de trafic pe șosea înaintea ninsorilor abundente.

La rândul său, autoritățile de la Attiki Odos susțin că problemele de pe drum au fost cauzate de vehicule care nu mai puteau funcționa corect, nu de vreo administrare defectuoasă.

Aceștia au comunicat într-un comunicat că compania are „35 de pluguri de zăpadă, sau exact unul la fiecare doi kilometri, și o aprovizionare amplă de sare”, dând de înțeles că au fost pregătiți și nu sunt responsabili pentru circumstanțe.

Și-au cerut scuze pentru „situație” și „pentru dificultățile cu care se confruntă șoferii” blocați pe drum.

Navetiști supărați încarcă fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare, plângându-se că au rămas blocați pe drum ore întregi .

Printre ei și fostul ministru în guvernul SYRIZA-ANEL, Christos Spirtzis, care a postat pe Twitter:

 

Rețeaua de transport public aproape s-a prăbușit, drumurile importante au fost închise circulației sau blocate la nesfârșit, iar șoferii sunt prinși în mașini chiar și în centrul Atenei.

Principala autostradă Katehaki Avenue a fost închisă traficului și există o mulțime de probleme pentru șoferi pe Mesogion Avenue din centrul Atenei și Vouliagmenis Avenue din sudul Atenei.

Mulți șoferi au rămas blocați în mașini ore întregi, unii documentând orele care trec pe rețelele de socializare.

Un utilizator a scris „Ce așteaptă? Pentru cineva cu probleme de sănătate care este blocat pe drumul de a muri?” când a postat despre cineva care a fost blocat pe Attiki Odos de peste opt ore.

 

Șoferii și călătorii nu au putut ajunge la aeroportul din Atena din cauza zăpezii

Mai multe zboruri au fost anulate, deoarece mulți pasageri nu au putut ajunge la aeroport. Personalul și pasagerii sunt, de asemenea, blocați pe aeroport, deoarece serviciul de metrou din centrul Atenei a fost întrerupt din cauza zăpezii.

Ninsorile abundente din  Atena  au forțat luni autoritățile să închidă mai multe străzi din suburbiile de nord ale capitalei Greciei, inclusiv părți ale autostrăzii principale Atena-Salonic.

În același timp, camioanele nu sunt permise pe vechiul drum național Atena-Teba.

Poliția elenă i-a sfătuit luni pe locuitorii din Attica, și în special pe cei din suburbiile de nord, să evite deplasările inutil din cauza ninsorilor abundente căzute în regiune, precum și în alte părți ale țării care se confruntă cu condiții meteorologice severe.

A doua și cea mai puternică furtună care face parte din noul front, numită „Elpis”, este încă în desfășurare în toată Grecia.

*Insulele grecești, acoperite de zăpadă

Insulele grecești au fost complet acoperite de zăpadă încă de duminică, într-un eveniment meteorologic o singură dată în viață. Localnicii spun că ultima dată când această cantitate de zăpadă a căzut pe Ciclade a fost cu zeci de ani în urmă.

Syros , Naxos, Tinos, Andros, Mykonos , Santorini și celelalte insule ale Cicladelor sunt acoperite de un văl alb de zăpadă în timp ce furtuna „Elpis” lovește Grecia , inclusiv continentul.

Ninsorile abundente au cauzat multe probleme în insulele cărora le lipsește infrastructura pentru a face față unor astfel de evenimente meteorologice.

În Naxos, multe sate de munte au fost separate de restul insulei, în ciuda eforturilor continue ale plugurilor de zăpadă de a menține drumurile deschise.

Rapoartele de la naxostime.gr spun că pompierii au fost chemați să elibereze cetățenii din mașini, informează greekreporter.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here