VIDEO | Incendiul care a aprins protestele din China. Urumqi și Beijing dau în clocot

Furia publicului chinez împotriva restricțiilor anti-COVID-19 este în creștere. Protestele au avut loc în provincia Xinjiang și în Beijing, potrivit Reuters. Cauza imediată a fost un incendiu într-un bloc, care a ucis 10 persoane. Internauții sugerează că locuitorii nu au putut scăpa la timp, deoarece clădirea era parțial blocată din cauza carantinei, scrie onet.pl.

Mulțimile au ieșit în stradă vineri seara în capitala regională a Xinjiang, Urumqi, cerând „încheierea blocării” și ținând pumnii ridicați. Acesta este un răspuns direct la tragicul incendiu care a avut loc în oraș.

Videoclipurile de la proteste arată oameni într-o piață cântând imnul național chinez cu versurile „Ridicați-vă cei care refuzați să fiți sclavi!”.

Potrivit Reuters, Urumqi este orașul supus celor mai stricte reglementări anti-Covid. Unii oameni nu au putut să-și părăsească casele de mai bine de 100 de zile. La Beijing, unii rezidenți din izolare au organizat mici proteste sau s-au confruntat cu oficialii locali cu privire la restricțiile de circulație impuse de aceștia.

Scânteia care a aprins furia publicului a fost incendiul unui zgârie-nori din Urumqi, care a ucis 10 persoane joi seară. Cazul a ajuns în centrul atenției rețelelor sociale, deoarece mulți internauți sugerează că locuitorii nu au putut scăpa la timp, deoarece clădirea a fost blocată parțial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here