VIDEO | Incredibil: Un cleric iranian „tratează” bolnavi de coronavirus cu „parfum de la Profet”. Un om a murit

Foto: captură video

Un bărbat infectat cu noul coronavirus a murit în Iran după ce a primit din partea unui vraci islamic un pretins „leac minune”, a relatat marţi agenţia de presă de stat iraniană Irna, preluată de DPA, preluată de Agerpres.

Clericul a intrat ilegal în spitalul Beheshti din oraşul-port Anzali în weekend şi a vizitat pacientul aflat la terapie intensivă, potrivit agenţiei.

Bărbatul i-ar fi spus pacientului cu coronavirus, un bărbat relativ tânăr, că medicii nu-l mai pot ajuta, dar că el are un „leac islamic minune” care l-ar vindeca, a adăugat agenţia.

Cu consimţământul pacientului, clericul ar fi dat jos masca de protecţie a pacientului şi i-ar fi frecat faţa cu un lichid parfumat.

Pacientul a murit trei zile mai târziu, a precizat agenţia iraniană.

Procurorii din Anzali au emis un mandat de arestare împotriva vraciului.

Și Al Arabyia, în versiunea de limbă engleză, a publicat imagini, preluate de pe Twitter, cu un cleric „tratând” bolnavii aflați pe patul de spital cu „parfum de la Profet”.

Se vede cum clericul aproape le atinge cu degetele sale zona nasului și gura, în condițiile în care este binecunoscut faptul că astfel este foarte ușor să dobândești infecția cu Covid-19.

Până în prezent, peste 23.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus în Iran şi mai mult de 1.800 au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here