VIDEO | Iohannis, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Lucian Bode: E adevărat că acolo sunt probleme. Trebuie luate foarte în serios

Sursa: captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că se aşteaptă ca PNL şi ministrul de Interne, Lucian Bode, să ia ‘foarte în serios’ problemele cauzate de teza de doctorat a acestuia, arătând că se aşteaptă ca ‘cel târziu până la rotativa guvernamentală să se ia o decizie clară’, transmite Agerpres.ro.

„Din câte am înţeles din spaţiul public, nu chiar aşa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rocadă sau rotaţia guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a spus şeful statului înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, la care va participa şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă i-a cerut ministrului de Interne să facă un pas în spate, după ce Comisia de Etică a Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ a arătat că teza de doctorat a acestuia este plagiată, întrebare legată de o declaraţie a şefului statului din 2021, când a spus că „plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate într-o ţară democratică”.

Iohannis, despre schimbarea premierilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here