VIDEO | Jubileul de Platină: Regina Elisabeta a II-a salută şi zâmbeşte la finalul emoţionant al festivităţilor

Cu doar patru ani înainte de a împlini 100 de ani, regina Elisabeta a II-a s-a mobilizat pentru a încheia sărbătorile istorice ale Jubilului său de Platină, cu o scurtă apariţie finală la balconul Palatului Buckingham, înconjurată de familia sa pentru a-şi lua rămas bun de la mulţimea imensă. Flancată de cei trei moştenitori – fiul, nepotul şi strănepotul ei – ea a oferit o privire de ansamblu asupra viitorului monarhiei, relatează PA Media/dpa, citată de Agerpres.

În acest moment istoric ea a avut alături doar şapte membri ai familiei sale: Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge şi Prinţul George, două viitoare regine – Ducesa de Cornwall şi Ducesa de Cambridge, precum şi Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis.

În timp ce suverana păşea încet şi cu grijă pe faimoasa faţadă, Charles şi-a pus mâna pe cotul mamei sale, ghidând-o în timp ce aceasta îşi folosea bastonul. Într-o ţinută verde viu, ea i-a salutat zâmbind pe cei adunaţi în faţa palatului şi a privit spre zecile de mii de oameni care au aşteptat pe bulevardul The Mall, în speranţa de a o vedea pe şefa statului, în vârstă de 96 de ani.

 

În timpul apariţiei reginei, un cor de celebrităţi, printre care Sir David Jason, Harry Redknapp, Sir Cliff Richard, Sandie Shaw şi Felicity Kendal, a luat parte la o interpretare a melodiei God Save The Queen, imnul naţional de fapt al Regatului Unit. În timp ce se cânta imnul naţional, regina a contemplat scenele din faţa ei, adâncită în gânduri. Apoi, cu un zâmbet şi câteva gesturi cu mâinile înmănuşate cu mănuşi albe, s-a întors şi a ieşit, trecând înapoi pe uşă, atingându-şi scopul de a fi văzută pentru a fi crezută în mai puţin de trei minute.

Cele patru zile de sărbători au reunit vecini, oraşe şi o mare parte a naţiunii, marcând cei 70 de ani de domnie a celui mai longeviv monarh al ţării. Regina a fost văzută de public în persoană timp de puţin peste 27 de minute pe tot parcursul weekendului. Dar prezenţa ei a fost simţită pe scară largă, iar schiţa de comedie preînregistrată cu ursul Paddington a adus o nouă lumină asupra umorului şi dragostei sale pentru distracţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here