VIDEO | Lewis Hamilton poate concura purtând piercing în nas, la MP de Formula 1 al Bahrainului

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, a fost autorizat vineri, înaintea de Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, care va deschide duminică noul sezon competiţional din acest sport, să concureze purtând piercing în nas, în ciuda interdicţiei în vigoare, informează Agerpres.

În decizia comunicată presei, comisarii FIA spun că „au primit un raport medical de la medicul echipei Mercedes prin care care se cerea o derogare”. „După consultări cu delegatul medical FIA am fost de acord”, se arată în comunicat.

Anul trecut, Alex Wurz, preşedintele Asociaţiei piloţilor din Marele Premii (GPDA), spunea că Formula 1 poate interzice piloţilor să mai poarte bijuterii în timpul curselor, dar Federaţia internaţională de automobilism (FIA) ar putea decide „îndulcirea” aplicării acestei reglementări.

Conform noilor reguli din Formula 1, piloţii nu au voie să poarte bijuterii în monoposturi, în timpul curselor, din motive de securitate, iar Hamilton fusese deja păsuit în 2022 la două curse.

Hamilton afirma însă că nu poate renunţa la piercing-uri şi oricum nici nu vrea să o facă.

„Aceasta este o regulă pentru motive corecte, de securitate, dar mi-ar fi plăcut o abordare puţin diferită în ceea ce priveşte transmiterea mesajului. Nu vreau să se ajungă ca în fotbal, la un abuz verbal. De aceea trebuie să lucrăm împreună cu FIA la acest aspect”, declara Wurz.

Hamilton apărea la conferinţa de presă premergătoare cursei din Miami din luna mai a anului trecut purtând numeroase bijuterii, ca protest împotriva deciziei conducerii Formula 1.

Purtarea bijuteriilor sub formă de piercing sau lanţuri la gât este interzisă pe timpul competiţiei şi poate să fie controlată la start, conform regulamentului.

Regulamentul nu este unul nou, ci a fost readus în atenţie după ce mai mulţi piloţi au fost văzuţi purtând bijuterii în monoposturile lor la cursele din anii trecuţi.

Interdicţia a fost introdusă în 2005 ca o măsură de siguranţă, pentru a reduce riscurile pentru piloţi atunci când trebuie să iasă din cockpit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here