Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Ludovic Orban a susţinut, miercuri, că fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader este ”o ruşine pentru România” şi nu mai poate reprezenta ţara noastră în cadrul Comisiei de la Veneţia.
 


„Tudorel Toader este o ruşine pentru România şi nu cred că în cadrul Comisiei de la Veneţia România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii conduse de Dragnea împotriva independenţei Justiţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, aşa cum a fost Tudorel Toader”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară, informează Agerpres.

El a amintit că ministrul Justiţiei a demarat procedura prin care Guvernul va solicita încetarea mandatului lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia, după decizia CEDO, „care a dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi împotriva deciziei Curţii Constituţionale”.

Decizia Curţii Constituţionale a apărut ca urmare a invocării conflictului juridic de natură constituţională de către Tudorel Toader, care a fost iniţiatorul acestei acţiuni la Curtea Constituţională. Deci, practic, eu cred că un ministru al Justiţiei care a demarat o procedură care a adus la o decizie care încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului nu mai are ce să caute într-o comisie care stabileşte standardele privitoare la drepturile omului şi privitoare la democraţie la nivel european„, a spus premierul.

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că va propune Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, ca urmare a implicaţiilor deciziei CEDO privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here