VIDEO | Ciolacu recunoaște că cei care falsificau semnături în favoarea lui Firea și Florea erau angajați ai Primăriei Sectorului 5

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut luni că persoanele care falsificau semnături, în sediul Primăriei Sectorului 5, în favoarea Gabrielei Firea și a lui Daniel Florea erau angajați ai respectivei primării.


„Am avut o discuție cu Daniel Florea, nu dânsul a gestionat strângerea de semnături, este totuși primarul Sectorului 5. M-a asigurat că toți cei care au apărut în acel film nu mai fac parte din staff-ul domniei sale. Procuratura trebuie să își facă datoria. Îmi aduc aminte de falsul de semnături la USR când a depus anumite legi”, a declarat Ciolacu.
Octavian Berceanu, consilier general din partea USR, a anunțat luni că a sesizat DNA în legătură cu „fabrica de semnături false” în favoarea candidaților PSD Daniel Florea și Gabriela Firea.

„O structură de crimă organizată preia datele noastre, probabil de la Direcția Generală de Evidența a Persoanelor a Municipiului București și le folosește pentru constituirea listelor de susținători, necesare în competiția electorală. Beneficiarii sunt primarii din București, consilierii locali și generali. Cazul e cunoscut, dar tolerat de AEP, DIICOT și DNA.

E subiectul sesizărilor pe care le-am trimis către Direcția Națională Anticorupție și DGPMB privind crima organizată, instituirea unui grup infracțional, una dintre fabricile de semnături false pentru alegerile locale ale PSD, respectiv sectorul 5 și Primăria Generală.

Politia Română cred că e timpul să te autosesizezi și să deschizi un dosar de cercetare penală pentru că vorbim de constituirea unui grup infracțional organizat având ca scop fraudarea procesului electoral și încălcarea legislației specifice , conform Codului Penal Art. 322: Falsul în înscrisuri sub semnătură privataArt. 323: Uzul de fals privind încălcarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, art. 49”, a anunțat Berceanu.
O inregistare video în care apar mai mulți presupuși angajați ai Primăriei Sector 5, care ar fi obligați să falsifice semnături pentru susținerea candidaților PSD Gabriela Firea și Daniel Florea, a apărut duminică noaptea pe internet.

În înregistrare apar mai multe persoane, presupuși funcționari din Primăria Sectorului 5, care semnează în fals pe listele de susținere ale candidaților PSD Gabriela Firea și Daniel Florea, primar al Sectorului 5.

„Furtul (=peseditul) este în firea lor! La primărie DFecta a Sectorului 5, oameni plătiți din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea. Aceasta este imaginea tragică a administrațiilor locale din București conduse de baroni.

Alianța USR PLUS va depune mâine plângere penală împotriva PSD, a primarului Daniel Florea și a tuturor persoanelor care apar în acest video. Infracțiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor primăriei în scopul personal și de partid) și abuz în serviciu”, a anunțat Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here