VIDEO | Mii de persoane s-au înghesuit la înmormântarea mitropolitului Muntenegrului, decedat de COVID-19

Mii de persoane s-au înghesuit, duminică, la înmormântarea mitropolitului Amfilohie al Muntenegrului, iar unii dintre credincioșilor au sărutat mâinile și fruntea prelatului care a murit după ce s-a infectat cu COVID, relatează Deutsche Welle.

Oamenii au „ignorat în mare parte” regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, potrivit cotidianului Vijesti din Muntenegru care a prezentat ceremoniile funerare ce au culminat cu înmormântarea de duminică a înaltului prelat.

La înmormântare a participat și președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

În timpul slujbei oficiate duminică de patriarhul Irineu al Serbiei, sicriul a fost ținut deschis, în pofida recomandărilor autorităților medicale. Numeroși credincioși s-au apropiat de sicriu fără mască și fără a respecta distanțarea fizică, o parte a acestora sărutând mâinile și fruntea prelatului.

Amfilohie Radovic, un naționalist sârb antioccidental și pro-Rusia, a fost diagnosticat cu coronavirusul și internat într-un spital din Podgorica din 6 octombrie, Mitropolia Muntenegrului anunțând vinerea trecută că acesta a pierdut bătălia cu COVID-19.

Amfilohie a apărut frecvent în public fără o mască de protecție iar în timpul unei ceremonii legată de praznicul Sfântului Vasile de Ostrog, un episcop din secolul XVII canonizat, a afirmat că pelerinajul și sfântul considerat făcător de minuni sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Ar fi bine ca oamenii de știință contemporani să inventeze vaccinul… dar înainte de a fi găsit… există un vaccin aici care a funcționat de-a lungul secolelor”, a afirmat prelatul la Mănăstirea Ostrog din apropierea capitalei Podgorica.

Sursa: HotNews


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here