VIDEO | Nou incendiu pe insula Evia. Situație gravă și în Attica, unde sunt pompierii români

Guvernul elen a trimis luni elicoptere și pompieri pe Evia, a doua cea mai mare insulă din țară, iar garda de coastă a pregătit vase în caz că va fi necesară o evacuare pe mare din cauza unui incendiu agravat de vântul puternic, transmite Associated Press. De asemenea, în zona Attica din jurul Atenei, unde acționează și pompierii români, a reizbucnit un incendiu de proporții.

Incendiul de luni a izbucnit în sudul Eviei, fiind trimiși 64 de pompieri cu 26 de vehicule, 9 elicoptere și un avion care să arunce apă din aer. După mai multe ore de intervenție, incendiul pare sub control.

Garda de coastă a anunțat că are la dispoziție o barcă de salvare, o navă privată și două feriboturi în caz că va fi nevoie să se recurgă la evacuări pe mare.

De asemenea, 300 de pompieri, inclusiv întăriri trimise din România, acționează încă la locul unui incendiu major care a izbucnit lunea trecută în apropierea satului Vilia de la nord-vest de Atena, adus sub control vineri, potrivit Associated Press.


Temându-se de vântul puternic ce a bătut în weekend, sute de pompieri și voluntari, ajutați de elicoptere și avioane speciale o acționat sâmbătă și duminică în zona arsă, stingând focarele apărute.

Cauzele incendiilor din Grecia nu au fost oficial stabilite, dar peste 12 persoane au fost arestate, inclusiv un băiat de 14 ani, pentru suspiciunea că ar fi pus focul intenționat.

În zona în care acționează forțele de intervenție trimise din România a izbucnit un nou incendiu de proporții, scrie Attica24. Flăcările au izbucnit în forță în nord-estul orașului Vilia.

Brigada de pompieri a anunțat pe Twitter că incendiul a izbucnit într-o zonă forestieră din zona Kaza, în districtul Vilia, Attica, fiind mobilizate forțe terestre și aeriene.

Acesta este un nou front de incendiu și nu o reaprindere a celui care a izbucnit la 16 august. Au fost mobilizate 30 de vehicule, 6 elicoptere și 5 aeronave. Poliția rutieră deviză traficul din zonă.

Potrivit DSU, pe parcursul zilei de duminică, pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here