VIDEO Orban: Am dat jos guvernul PSD ca socialiștii să nu aibă încă un comisar european

Ludovic Orban a susținut primul său discurs internațional în calitate de premier al României, la summmitul PPE de la Zagreb. Liderul PNL a dezvăluit că unul dintre motivele pentru dărâmarea guvernului Dăncilă a fost blocarea numirii unui comisar din partea socialiștilor, care ar fi avut majoritate în comisia Ursulei von der Leyen. 

„Cetățenii europeni au votat pentru PPE și au PPE victoria la nivel european. Am obținut majoritate în Parlamentul European, chiar dacă socialiștii au visat timp de o săptămână că vor putea da președintele Comisiei chiar dacă nu au câștigat alegerile. PPE a reușit sp impună președintele Comisiei, așa cum era normal. Dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație injustă. PPE nu avea majoritate în Colegiul Comisarilor.

Socialiștii aveau 10 comisari iar PPE, 9 comisari. Am decis în România să nu acceptăm această situație injustă. Cetățenii au vrut să dea majoritate PPE și noi am vrut ca PPE să aibă majoritate și în Comisie. Așa că am schimbat guvernul socialist cu unul PPE, astfel încât să putem oferi un comisar PPE din partea României. Este contribuția noastră modestă pentru o comisie foarte bună.” a spus primul-ministru al României.

Ludovic Orban a spus, la începutul discursului, că echipa lui i-a pregătit un discurs de 11 pagini, dar că nu va citi, deoarece vrea să vorbească liber având în vedere că e primul discurs la PPE în calitate de premier al României. Liderul liberal a vorbit în engleză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here