VIDEO | Pilot: „Trimite bomboana”. Dovezi imbatabile că Rusia bombardează civili în Siria

Cotidianul american New York Times prezintă dovezi imbatabile că aviația rusă a bombardat civili în Siria în vara lui 2019.

Punctul de plecare al investigației video publicate de New York Times este dimineața zilei de 22 iulie 2019, când o zonă rezidențială este lovită de un avion rusesc, filmat de un amator.

Materialul face referire la insistența cu care Moscova a negat ani în șir faptul că s-ar afla în spatele unor bombardamente care au vizat civilii sirieni și care s-au soldat cu numeroși morți și răniți.

„Acum avem dovada”, susțin jurnaliștii americani. Pe lângă imagini din zonele bombardate și conexiuni specifice investigațiilor jurnalistice, aceștia prezintă și înregistrări audio ale discuțiilor dintre piloții ruși și controlorii de zbor. „Trimite bomboana”, se aude, la un moment dat pe înregistrări. Iar bomboana a fost trimisă, sub forma unei bombe.

Dovezile New York Times acoperă două episoade în care civili au fost bombardați, acțiunile aviației ruse soldându-se în cazurile respective cu zeci de victime. E vorba inclusiv de o tabără de refugiați care a fost vizată de rachete rusești, trase de pe avioane în 16 august. Printre cei uciși s-au numărat copii și o femeie însărcinată.

Investigația a documentat inclusiv o așa-zisă lovitură dublă, care presupune atacarea unei ținte de două ori la intervale foarte scurte de timp. În Siria cel mai obiectivele vizate de astfel de operațiuni sunt spitalele și zonele locuite de civili.

Toate detaliile, în filmul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here