Primăria PSD a Sectorului 6, condusă de Gabriel Mutu, folosește o nouă metodă de dezinfectare constând în pulverizarea aeriană de apă oxigenată cu ajutorul unui elicopter utilitar. Experții susțin că această măsură este „o imbecilitate”.

Ciprian Ciucu a comentat pe Facebook: „Mutu a dat cu apă oxigenată din elicopter peste Sectorul 6. Eu nu zic că mă pricep (deși frizează ridicolul și e de Gâgă), așa că am contactat pesonal câțiva oameni:

PROFESOR DE CHIMIE, Breaza, pensionar:
Prima problema e concentrația. La 0.5 – 0.6… asta nu înseamnă nimic. Practic oxigenul dezinfectează imediat ce a fost pulverizat, atunci când încă mai este oxigen atomic. Când devine oxigen molecular, în câteva seconde după pulverizare, nu mai are nicio treaba. Mutu a dezinfectat elicopterul și la câțiva metri de elicopter. Apoi a dat cu apă de ploaie.

DOCTOR în chimie, Lyon:
Pentru a fi eficient trebuie să dea de la nivelul străzii, cum se da de la nivelul cisternelor. E absurd să dai din elicopter. Trebuie să acoperi un perimetru foarte mare și nu va ajunge la nivelul aleilor, străzilor, trotuarelor, decât, poate o parte infimă.

EXPERT CHIMIST, firma dezinfecție, București:
Din elicopter eficiența e foarte mică. Nici măcar nu s-a făcut un calcul pentru că nimeni nu s-a gândit vreodată la așa proiectie. Este eficient doar cu nebulizatoare mari de la sol (cisterne) sau mici pentru interior. Trebuie să fii foarte aproape de locul pe care vrei să îl dezinfectezi. Dar de dat pe jos e mai eficient hipoclori. Are imanentă mai mare, deoarece rezistă mai bine în condiții de praf.

Expert în politici de sănătate, București:
Eu nu am văzut niciunde o așa imbecilitate. Peroxidul e un dezinfectnt slab. Iar pulverizat din elicopter e o imbecilitate.

Medic din București:
Zero absolut în opinia mea. E acceptat doar pentru suprafețe.

Mutu a făcut și el o cascadorie de imagine/PR, a cheltuit banii oamenilor complet aiurea ca să apară el la televizor. O regie grețoasă, cu elicopter. Imecilitatea a într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea. Borat style”, a mai scris pe Facebook Ciprian Ciucu, candidat PNL la Primăria Sectorului 6.

O nouă metodă de dezinfectare constând în pulverizarea aeriană de apă oxigenată în concentrație de maxim 1% cu ajutorul unui elicopter utilitar se utilizează, de joi, în sectorul 6, această fiind complementară celorlalte modalități folosite.

Prin intermediul unui elicopter utilitar se pulverizează apă oxigenata în concentrație de maxim 1%, nu este toxică, nu este nocivă, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor. Văd că se tot încearcă acreditarea ideii că dăm cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne că nu dăm cu biocid. Dăm cu apă oxigenata. (…) Începem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, străzi de legătură, cum ar fi bd Iuliu Maniu, bd Timișoara, bd Drumul Taberei, Crângași, Virtuții, strada Brașov, bd Ghencea și Prelungirea Ghencea, Vasile Milea și Geniului, după care vom intra deasupra cartierelor și pulverizam și acolo apă oxigenată”, a declarat, pentru Agerpres, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

El a menționat că pulverizarea aeriană este e o varianta de dezinfectare complementară.

Completează ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradală prin spălare, spălare cu soluție activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfecția trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfecția scărilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplică”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, pulverizarea aeriană are avantajul că raza de acoperire e foarte mare, iar costul comparativ cu acela al unei acțiuni clasice, cum ar fi spălare sau nebulizare, este cu mult mai redus.

Va dau exemplul costului pe metru pătrat – prin această varianta de lucru e un ban pe metru pătrat”, a adăugat edilul.


1 COMENTARIU

  1. Ca locuitor al sectorului 6 pot afirma ca avem cel mai slab primar de sector din bucuresti:un ins fara nici o viziune ,nu face absolut nimic pt imbunatatirea vietii locuitorilor,iar in domeniul parcarilor si al dezv.spatiului verde este dezastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here