VIDEO | Printre participanții la protestul anti-măști din București, regizorul Cristi Puiu, actrița Carmen Tănase

Sursa foto: Facebook

Un protest al părinților, nemulțumiți de obligativitatea ca în școli copiii să poarte mască, s-a desfășurat sâmbătă după amiază în Piața Victoriei dar și în Piața Universității. Sute de persoane s-au strâns să protesteze față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Participanții au fost de toate vârstele. Părinții au venit însoțiți de copii, unii foarte mici, în cărucioare.

Printre protestatari au putut fi zăriți și regizorul Cristi Puiu, dar și actrița Carmen Tănase. De remarcat a fost și numărul mare de steaguri tricolore pe care le aveau protestatarii, informează Digi24.

Regizorul Cristi Puiu a fost luna trecută protagonistul unui incident la TIFF, când a avut un discurs controversat, împotriva măștilor de protecție.

Oamenii care s-au strâns sâmbătă la Piața Universității au strigat „Libertate!” și „Jos botnița!”. Ei spun că regulile din pandemie sunt o „mascaradă”, nu cred în utilitatea lor, din moment ce COVID-ul nu este decât o simplă gripă, în opinia lor. De asemenea, ei aseamănă școlile cu niște „lagăre”, din cauza obligativității portului măștii sanitare și a separatoarelor de plexiglas.

În punctul maxim al protestului, au fost în jur de 350-400 de oameni. Singurii care au purtat mască au fost jurnaliștii și jandarmii. Aceștia din urmă au încercat să-i convingă pe oameni să plece acasă, fiind un protest neautorizat. În stare de alertă, sunt interzise adunările a mai mult de 100 de persoane. În plus, oamenii nu au putat măști și nici nu au păstrat distanța socială.

6 COMENTARII

  1. Ce dracu face politia aia idioata, nu sunt permise grupuri mai mari de 100 de persoane, dar ei ii lasa pe covidiotii aia sa defileze si sa manance kkt in capul nostru! Amenzi si saltati, asta trebuia sa le faca, nu sa se uite la ei!!!

  2. Problema nu e atat ca a participat,ci ca le-a legitimat actiunile ,asezandu-se la masa si facand poze cu sefii covidiotilor,cum este acest capsali,un rusofil dovedit, finantat de dughin,consilierul propagandist al lui putinica!!Daca statea intr-un colt,asistand ca observator simplu,nu era nimic,multi se opresc sa vada ce se intampla la manifestatii,cine e liderul sau liderii,ce se vrea…Dar prin fotografiile acestea,acest regizor si-a aratat in sfarsit afinitatile politice,ascunse de mult timp.Nimeni nu l-a auzit 4 ani protestand jmpotriva dictaturii hotilor ,impotriva oug 14, a macelului asupra justitiei si la protestul din 10 august 2018,,nimic de rau despre ciuma rosie,dar despre guvernul liberal spune ca e „instalat”,nu ales!!!

  3. Asta e grupul „familiei traditionale”,condus de rusofilul iulian capsali,finantat de consilierul lui putin ,dughin!!!Observati cate femei cu basmale stranse la ceafa ,astea sunt aduse din toata tara,abonate la pelerinaje pe bani publici organizate de primari ca pandele si firea si preoti cu carnet de pesedisti!Pe langa ele,sigur sunt membri pesede,alde,plus latrinisti!Dar nu disperati,astia sunt toti covidiotii,plus clanurile de interlopi,restul de 99% sunt responsabili si respecta restrictiile,constienti de pericol!!Iar politia, nu avea cum sa intre in multime,i-a asteptat sigur pe lideri sa-i ia la intrebari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here