VIDEO | Propagandistul-șef al lui Putin tună în chestiunea tancurilor Leopard: Berlinul va fi distrus!

Un fragment din programul condus de Vladimir Soloviev, la postul oficial de televiziune Rossia-1, a fost postat pe Twitter de Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. ”Dacă comandantul-șef (Putin – n.r.) ordonă bombardarea Dresdei, mergem! Mai întâi Dresda, apoi… Nu ne vom opri aici. Asta vreau să spun. Nu ne vom opri nicăieri, așa cum germanii nu se opresc acum”, a spus unul dintre interlocutorii principalului propagandist al Kremlinului, scrie onet.pl.

De această dată, Vladimir Soloviev de la postul Rossia-1 a ridicat problema aprovizionării cu arme și tancuri occidentale în Ucraina. Propagandistul-șef al Kremlinului a amenințat că o posibilă decizie a germanilor de a preda, printre altele, tancurile Leopard vor avea consecințe catastrofale pentru nemți.

Berlinul va fi distrus dacă Germania va preda armele Ucrainei. Aceasta este o răzbunare pentru deciziile politice”, a tunat Soloviev.

Dacă comandantul-șef ordonă bombardarea Dresdei, mergem! Mai întâi Dresda, apoi… Nu ne vom opri aici. Asta vreau să spun. Nu ne vom opri nicăieri, așa cum nemții nu se opresc acum”, a repetat unul dintre interlocutori.

*Propagandistul lui Putin a plâns în direct pentru că și-a pierdut vilele de pe lacul Como, din cauza sancțiunilor

Gazda programului, Vladimir Soloviev, a devenit celebru la câteva zile după izbucnirea războiului, când s-a lamentat la televizor pentru că și-a pierdut accesul la imobile.

Din cauza sancțiunilor, Soloviev a pierdut accesul la cele două vile ale sale, situate pe Lacul Como, în Alpii italieni. Sunt situate lângă casa celebrului star american George Clooney. Valoarea lor este estimată la multe milioane de dolari.

Mi s-a spus că Europa este o cetate de legi, că orice merge. Deodată încep să întrebe: ești rus? Atunci vă vom închide contul bancar, s-a plâns Vladimir Soloviev în emisiune.

În următoarea parte a discursului său, angajatul televiziunii ruse s-a indignat că a câștigat tot ce avea și nu a înțeles de ce cineva decide acum să-l priveze de tot.

La fiecare tranzacție, am adus documente care dovedesc salariul și veniturile mele oficiale. L-am cumpărat, am plătit taxe nebunești, am făcut totul bine. Și deodată cineva decide că acum ești pe lista de sancțiuni. Și vă afectează imediat proprietatea. Și dacă este în Anglia, nu poți păstra mai mult de o anumită sumă acolo. De ce? Pentru că ești rus. Aceasta este cortina de fier?se plângea Soloviev.

Într-o altă emisiune, el a luat o atitudine mai beligerantă și a cerut Europei să-și „bage în fund” sancțiunile; a comparat și ucrainenii care fugeau de război cu naziștii. „Dacă credeți că ne vom opri în Ucraina, gândiți-vă de trei sute de ori”, a strigat el.

Soloviev a devenit cunoscut ca un fervent propagandist, lăudându-l pe Vladimir Putin și criticând Occidentul. În 2007, el l-a descris pe președintele rus drept „un lider puternic, inteligent, talentat care iubește Patria și face totul pentru a-i face pe ruși mândri de țara lor”. În 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia, el a declarat: „Crimeea și Sevastopolul fac din nou parte din Rusia. Justiția istorică a predominat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here