VIDEO | Protest cu arma la picior și veste antiglonț, făcut de sute de afro-americani la un monument al supremaţiei albe

Sute de afro-americani înarmaţi au mărșăluit în zona monumentului Stone Mountain Park, de Ziua Independenţei. Locul a devenit cunoscut și pentru întâlniri pe care rasiștii albi de la Ku Klux Klan obișnuiau să le aibă aici.

Potrivit CNBC, mulți dintre participanți au venit la eveniment înarmați și echipați cu veste antiglonț, dar totul s-a desfășurat pașnic. Unii au strigat sloganuri precum „Black Power” sau „Black love” și s-a cântat în cor: „I solemnly swear to protect the Black nation”.

Mulți americani s-au folosit de zilele libere de 4 iulie pentru a protesta. Sâmbătă, un grup de americani nativi au blocat drumul care duce spre Muntele Rushmore, înaintea discursului președintelui Donald Trump, ținut la monument.

În 1980, Curtea Supremă a decis că terenul pe care au fost create sculpturile Mount Rushmore a fost luat ilegal de SUA de la tribul Sioux, în 1873.

Când manifestanții au refuzat să se disperseze, Garda Națională din Dakota de Sud a intervenit cu spray de piper și alte instrumente specifice, iar 15 persoane au fost arestate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here