VIDEO | Proteste pro-Navalnîi în mai multe oraşe din Rusia. Peste 1.000 de oameni, arestaţi. Reacţii externe

Peste o mie de persoane au fost arestate duminică în toată Rusia în timpul protestelor organizate în sprijinul opozantului Aleksei Navalnîi aflat în greva foamei în închisoare, potrivit ONG-ul OVD-Info, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.


Conform informaţiilor furnizate de această organizaţie specializată în monitorizarea demonstraţiilor din Rusia, cel puţin 1.004 persoane au fost arestate, în special în Sankt Petersburg, unde au fost înregistrate 351 de arestări, în timp ce marşul de la Moscova s-a desfăşurat fără incidente majore.


Arestarea celor mai apropiaţi aliaţi ai opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi cu o zi înainte de protestele de masă este deplorabilă, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„Detenţia susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi înainte de protestele plănuite în Rusia astăzi este deplorabilă”, a postat pe Twitter Charles Michel.
 


„Autorităţile trebuie să respecte dreptul la adunare”, a adăugat el. De asemenea, Charles Michel a făcut apel ca lui Navalnîi să i se asigure îngrijiri medicale adecvate şi să fie eliberat din închisoare.

Precedenta rundă de proteste, după arestarea lui Navalnîi în ianuarie, s-a soldat cu peste 11.000 de arestări şi cel puţin şapte pedepse grele pentru acţiuni de „violenţă” împotriva poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here