VIDEO | Rusia trage piedica războiului nuclear și dezvăluie racheta Zircon care ar putea lovi Londra în câteva minute

Rusia a publicat în premieră imagini cu o rachetă nucleară hipersonică Zircon, ce poate atinge viteza maximă de 11.200 de kilometri pe oră, ca un avertisment la adresa Occidentului. Înfricoșătoarea armă a Moscovei ar putea lovi Londra în doar câteva minute după lansare, scrie ziare.com.

Kremlinul a afirmat anterior că racheta Zircon ce zboară cu viteza de până la Mach 9, transportă un focos nuclear convențional ”de neoprit”, potrivit The Sun.

Noul videoclip dezvăluit de Rusia arată racheta lansată de pe fregata ”Amiral Gorshkov” în Marea Albă, o regiune din nordul țării, pe fondul amenințărilor voalate a lui Vladimir Putin, care a ordonat conducătorilor săi militari să pună în stare de alertă maximă armele nucleare, după invadarea Ucrainei.

Deși imaginile au fost publicate de-abia acum, experții consideră că filmarea a fost realizată în luna decembrie 2021, însă este posibil ca videoclipul să fi fost reținut în mod deliberat, cu scopul de a fi lansat într-un moment optim, pentru a trimite fiori Occidentului.

La acea vreme, Putin s-a lăudat cu testul rachetei hipersonice Zircon, dar nu a fost difuzată nicio înregistrare.

Rusia a avertizat în mod repetat Occidentul că se va confrunta cu ”consecințe nebănuite”, dacă NATO va interveni în Ucraina. În primele ore ale zilei de 24 februarie 2022, când a început invazia țării vecine, Putin a atenționat Vestul cu privire la ”consecințe cu care nu v-ați confruntat niciodată în istoria voastră”, făcând aluzie la disponibilitatea sa de a folosi lovitura nucleară.

Fostul comandant adjunct al NATO din Europa, generalul Sir Adrian Bradshaw, a declarat că invadarea Ucrainei de către Putin ar putea declanșa un război nuclear dacă trupele ruse pășesc în teritoriul NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here