VIDEO | Sentințe grele pentru bunica și pentru concubinul mamei băiatului care a murit mâncat de viermi. Cazul din Dej care a îngrozit medicii

Magistrații Tribunalului Cluj au dat o nouă sentință în cazul lui Valentin, băiatul de 9 ani din Dej care a murit în 2020, după ce a fost lăsat în agonie să fie mâncat de viermi. În vârstă de 63 de ani, bunica lui Valentin a fost condamnată la 18 ani și patru luni de închisoare, cu executare, fiind acuzată de rele tratamente aplicate minorului. La rândul său, concubinul mamei lui Valentin, trebuie să execute o pedeapsă de 19 ani de închisoare, potrivit dejeanul.ro.

Valentin, băiatul de 9 ani, a murit în vara anului 2020, după luni întregi de agonie. Cazul i-a îngrozit inclusiv pe medici. Cei trei adulți l-au ignorat pe minorul care avea răni adânci, infectate, pe aproape tot corpul.

Copilul locuia pe strada Crangului din Dej împreună cu mama și bunica lui. Cu ceva vreme înainte, în apartament a venit și noul iubit al mamei, iar de atunci, după cum declara bunica băiatului, lucrurile au mers tot mai rău. Ignorat de mama care era ocupată cu noua relație, Valentin începuse să aibă tulburări tot mai grave de comportament. La recomandarea unui medic psihiatru, urma un tratament, dar rezultatul nu era întotdeauna cel dorit. Abia după ce a devenit violent cu mama și bunica lui, a fost dus la un spital din Cluj. A fost însă prea târziu, pentru că în doar câteva zile a decedat.

În iulie, și mama copilului a fost condamnată la peste 18 ani de închisoare cu executare.

Ce declara bunica băiatului în 2020:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here