VIDEO | Sindicatul Europol publică imagini cu un bărbat lovit de o maşină. O patrulă de Poliţie din zonă pleacă, deşi participanţii la scandal aruncau cu pietre către autoturismele care circulau

Sindicatul Europol a publicat, vineri seară, imagini cu un bărbat lovit de o maşină, într-un conflict care are loc între mai multe persoane la Murgeni. O maşină de Poliţie care trece prin zonă pleacă, deşi participanţii la scandal aruncau cu pietre către autoturismele care circulau.

„În referire la înregistrarea video apărută în spaţiul public, precizăm că aceasta face obiectul cercetărilor în dosarul penal deschis în cursul zilei de ieri, după ce pe raza oraşului Murgeni, judeţul Vaslui, mai multe persoane au tulburat ordinea şi liniştea publică. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad,  urmând a fi probată activitatea infracţională a tuturor persoanelor implicate în eveniment”, a transmis, vineri seară, IPJ Vaslui.

Sursa citată a precizat că se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „distrugere”, „lovire sau alte violenţe” şi „violare de domiciliu”.

„Bărbat lovit din plin cu un bolid! Toate aceste scene fac parte din conflictul deschis între familiile de romi din Murgeni. Sfidător este că, la câteva fracţiuni de secunde după ce trece autospeciala de poliţie, persoanele de pe margine aruncă efectiv cu bolovani şi alte obiecte în autoturismele care circulă pe drumul public”, au scris, vineri seară, pe Facebook sindicaliştii Europol.

Aceştia afirmă că o patrulă de poliţie nu poate face faţă unui conflict cu 50 de persoane.

„Să ne spună cineva de ce pedepse este nevoie pentru ca aceste categorii de persoane să aibă frică de lege şi să înceapă să se adapteze regulilor sociale ale comunităţii. Si cum poate o patrulă de poliţie să controleze 50 de persoane implicate în conflict”, au mai scris sindicaliştii.

Mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au intervenit, joi seară, în oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, după ce zeci de persoane s-au adunat pe o stradă din zona centrală şi au provocat un scandal.

În Murgeni au avut loc astfel de scandaluri în repetate rânduri, astfel că oraşul a fost declarat zonă specială de siguranţă publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here