VIDEO | SUA: Aproape 100 de focuri de armă trase în 41 de secunde / Un banal control în trafic s-a transformat într-o adevărată scenă de război

Sursa: captură video

Un banal control în trafic, pentru că şoferul nu purta centura de siguranţă, s-a încheiat cu o ploaie de focuri de armă în Chicago, SUA, relatează AFP, citată de News.ro.

Un organism de supraveghere a poliţiei a publicat marţi imagini cu acest control în trafic efectuat de trei agenţi în civil, care s-a încheiat cu o tragedie. Scena a avut loc pe 21 martie.

În imaginile surprinse de camera de corp pe care o avea unul dintre poliţişti, se poate vedea cum un agent l-a oprit pentru a-l verifica pe şoferul unui SUV alb cu geamuri fumurii.

Spiritele se aprind rapid. „Deschide uşa, acum”, repetă agentul de mai multe ori. Tânărul de 26 de ani de la volan refuză.

Potrivit Biroului civil pentru responsabilitatea poliţiei (Civilian Office of Police Accountability, agenţia de supraveghere civilă a Departamentului de Poliţie din Chicago), şoferul SUV-ului a deschis focul asupra poliţiştilor, rănindu-l pe unul dintre ei, înainte de a fugi.

Poliţiştii au ripostat imediat, trăgând nu mai puţin de 96 de focuri de armă în 41 de secunde. Şoferul vehiculului a murit.

O anchetă este în curs de desfăşurare, iar agenţii au fost suspendaţi până la aflarea rezultatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here