VIDEO. Sursă de la nivel înalt, pentru La Stampa: 80% din ajutorul Rusiei pentru Italia este inutil

Circa 80% din ajutorul sanitar trimis de Kremlin italienilor este „inutil”, a declarat o sursă politică de la nivel înalt, miercuri, pentru ziarul La Stampa.

„Optzeci la sută din proviziile rusești sunt absolut inutile sau sunt foarte puțin utile Italiei. Pe scurt, este puțin mai mult decât un pretext”, a afirmat sursa citată.

Armata rusă a început duminică să trimită pe cale aeriană ajutor medical pentru Italia, în urma unui ordin al preşedintelui Vladimir Putin, un gest de bunăvoinţă pe care Moscova l-a etichetat „Din Rusia, cu dragoste”.

Livrările au constat în dezinfectanți, echipamente de teren pentru sterilizare, precum și consumabile de prevenție chimică, potrivit La Stampa.

Alte surse au afirmat că, de fapt, totul este o speculă politică a Moscovei, care caută să fructifice o oportunitate diplomatică prin acest pachet de ajutor.

„Produsul unei minți perverse”

„Astfel de afirmații sunt produsul unei minți perverse. O dorință dezinteresată de a ajuta un popor prietenos este considerată ca fiind insidioasă”, a reacționat ambasadorul Rusiei la Roma, Serghei Razov, citat de agenția RIA Novosti.

Un comentariu pe acest subiect a venit și din partea purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale ruse, Dmitri Peskov. Întrebat dacă Rusia se aşteaptă ca, în schimbul ajutorului, Italia să încerce să determine UE să ridice sancţiunile impuse Moscovei în legătură cu conflictul din Ucraina, Peskov a spus că ideea este absurdă.

„Nu vorbim despre nicio condiţie sau calcule sau speranţe aici”, a declarat el. „Italia are cu adevărat nevoie de un sprijin cât mai mare, iar Rusia face posibil acest lucru”, a adăugat Peskov.

Încă 683 de decese provocate de COVID-19 au fost consemnate miercuri în Italia, cifră în scădere faţă de cele 743 înregistrate în intervalul de 24 de ore precedent, în timp ce numărul persoanelor infectate a crescut cu 5.210, ajungând în total la 74.386, potrivit worldometers.info şi buletinului Protecţiei Civile Italiene.

1 COMENTARIU

  1. Eu daca primesc un cadou inutil multumesc si dupa aceea vad daca-l pastrez sau il arunc la gunoi . Mi se pare lipsit de bun simt sa se faca astfel de comentarii . Si inca ceva : chit ca nu e pe placul NATO si al României .
    Crimeea nu a fost a Ucrainei decit in anumite conditii si numai din 1954 cind Hrusciov care era ucrainean din cite cunosc, le-a dat-o in custodie in cadrul imeriului URSS ea ramanaind cea mai importanta baza militara sovietica /rusa la Marea Neagra . Conflictul organizat de SUA si vasalii din Eu dintre Ucraina si actuala Rusie a fortat-o pe aceasta din urma sa intervina pt. recuperarea peninsulei . Sa nu-si imagineze cineva ca daca americanii continuau navala economica si financiara inceputa in timpul lui Yeltzin România ar fi avut ceva de cistigat . Asa cum n-am mai recuperat cele 10.000 miliarde de la Irak tot asa orice intreprindere din partea României trebuie sa primeasca acordul SUA sau EU si asta inseamna sa li se acorde partea leului (vezi Rosia Montana de ex.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here