VIDEO | Televiziunea națională a Rusiei îl acuză pe Trump că a provocat epidemia de coronavirus din China

Televiziunea rusă de stat Pervyy Kanal (Canalul 1) a lansat o teorie a conspirației care îl învinovățește pe Donald Trump pentru epidemia de coronavirus din China.

În cadrul ediției de miercuri seară a emisiunii „Vremya”, gazda Kirill Kleimenov a emis o teorie conform căreia virusul extrem de contagios nu își are originea într-o peșteră cu lilieci din China, ci a fost fabricat într-un laborator american la ordinul șefului de la Casa Albă.

Kleimenov a precizat că numele virusului are o „semnătură” inconfundabilă, care nu poate fi decât „opera” lui Trump, relatează The Moscow Times.

„Pornind de la originea cuvântului, originea virusului devine mai clară. Cum este el numit? Coronavirus. Luați cuvântul «coroană». Este baza numelui ”, s-a adresat în emisiune prezentatorul telespectatorilor.

„Ce a făcut Donald Trump, președintele Americii, principalul rival al Chinei pe arena mondială, în trecutul său? Corect, a înmânat coroane la celebrul său concurs de frumusețe! Deci originea coronavirusului și, cel mai important, obiectivele și scopul utilizării sale devin absolut clare ”, a continuat el, admițând însă că este vorba despre o teorie a conspirației.

Numărul bolnavilor a sărit de 30.000

Noul coronavirus apărut în decembrie în China a ucis peste 630 de persoane în această ţară, autorităţile din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, anunţând vineri 69 de noi decese.

În buletinul său zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 2.447 de noi cazuri de infecţii, crescând numărul total al bolnavilor la peste 30.000.

În afara Chinei continentale, peste 240 de cazuri de pneumonie virală sunt confirmate deja în aproximativ 30 de ţări şi teritorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here