VIDEO | Tragedie feroviară în Egipt: Cel puţin 32 de morţi şi 66 de răniţi în urma coliziunii a două trenuri de călători. Persoane neidentificate ar fi „acţionat în mai multe vagoane frâna de mână”

Foto: Twitter

Cel puţin 32 de persoane au murit, iar alte 66 au fost rănite vineri, într-o coliziune între două trenuri de călători, în guvernoratul Sohag, în sudul Egiptului, anunţă Ministerul egiptean al Sănătăţii, relatează News.ro, care citează AFP.

„Treizeci şi doi cetăţeni au murit, iar alţi 66 au fost răniţi în coliziunea a două trenuri la Tahta, în guvernoratul Sohag”, situat la aproximativ 460 de kilometri sud de Cairo, anunţă ministerul într-un comunicat.

O înregistrare video filmată în apropierea locului coliziunii, amplu difuzată de către presa locală, surprinde mai multe vagoane răsturnate pe o parte, în apropierea unui canal.

Autoritatea egipteană a Căilor Ferate anunţă că un tren de la Luxor la Alexandria şi un tren de la Aswan la Cairo au intrat în coliziune, după ce persoane neidentificate „au acţionat în mai multe vagoane frâna de mână”, într-unul dintre trenuri.

Coliziunea, în care s-au răsturnat cel puţin două vagoane, a avut loc „între gările Maragha şi Tahta”, anunţă aceeaşi sursă, fără să facă alte precizări.

Egiptul este frecvent teatrul unor accidente rutiere sau feroviare grave, din cauza unei circulaţii anarhice, unor vehicule vechi sau a unor drumuri şi căi ferate prost întreţinute şi puţin supravegheate.

Reţeaua feroviară egipteană este una dintre cele mai mari şi mai vechi din regiune.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here