VIDEO | Turnul Burj Khalifa din Dubai, în tricolorul românesc, de 1 decembrie

Sursa: Facebook

Turnul Burj Khalifa din Dubai, cel mai înalt din lume, a fost iluminat, duminică, în culorile tricolorului românesc, pentru a marca Ziua Naţională a României. Evenimente similare au avut loc la Ankara (Turcia), Dublin (Irlanda) şi în Times Square din New York, potritivt News.ro

„La mulţi ani România! La multi ani tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai înalt turn din lume – Burj Khalifa, DUBAI ! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută! Un vis împlinit! Vă mulţumesc dragi români pentru participarea la acest moment special! Cu aleasă consideraţie, Nicoleta Teodorovici, consul general”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României în Dubai.

Pe aceeaşi pagină sunt postate mai multe fotografii, dar şi un videoclip care surprinde momentul în care Burj Khalifa este luminat în culorilor tricolorului românesc.

Similar, a fost iluminat în roşu, galben şi albastru turnul turnul Atakule din Ankara, Turcia.

În Irlanda, Centrul de Conferinţe din Dublin a fost luminat din nou, la iniţiativa Ambasadei României, în culorile tricolorului românesc, cu ocazia Zilei Naţionale.

„În dimineaţa şi seara zilei de 1 Decembrie 2019, pentru celebrarea Zilei Naţionale a României, cele zece inele din jurul clădirii Centrului de Conferinţe din Dublin au fost aprinse din nou în culorile tricolorului românesc, ca urmare a demersurilor doamnei Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda, pe lângă conducerea Centrului. Centrul de Conferinţe (Spencer Dock, N Wall Quay, North Dock, Dublin 1) este reperul arhitectonic emblematic al oraşului Dublin, creaţie de referinţă a arhitectului irlandez Kevin Roche, laureat al premiului Pritzker în 1982. Urăm din nou, cu această ocazie, ”La mulţi ani !” României şi românilor din Irlanda!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Irlanda.

Tricolorul românesc a fost afişat şi în Times Square din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here