VIDEO | Ucraina: Cel puţin un mort şi 15 răniţi într-un atac rusesc asupra unei clinici medicale din Dnipro

Sursa: Twitter

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 15 rănite în urma unui atac cu rachete al ruşilor asupra unei clinici din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, a anunţat vineri preşedintele Volodimir Zelenski, transmite News.ro.

Preşedintele a postat online imagini video cu o clădire grav avariată, din care iese fum şi a spus că eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare.

„Un alt atac cu rachete ruseşti, o altă crimă împotriva umanităţii ca atare. Au fost distruse clădirile unei clinici psihologice şi ale unei clinici veterinare din oraşul Dnipro. Până în prezent, o persoană a fost ucisă şi 15 au fost rănite. Urmările bombardamentelor sunt în curs de eliminare, iar victimele sunt salvate. Sunt implicate toate serviciile necesare. Numai un stat malefic poate lupta împotriva spitalelor. Nu poate exista niciun scop militar în acest sens. Este teroare pură a Rusiei”, a scris Zelenski.

„Rusia a ales calea răului din proprie voinţă şi nu va abandona această cale de una singură. Trebuie să învingem teroarea şi o vom face. Ucraina şi întreaga lume liberă împreună. Mulţumim tuturor celor din lume care ne ajută!” – şi-a încheiat Zelenski mesajul pe Twitter.

„Teroriştii ruşi îşi confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman şi onest. Trebuie să-i învingem irevocabil şi cât mai curând posibil pe aceşti neoameni. Pentru că timpul nostru este al oamenilor noştri. Iar poporul nostru este cel mai preţios lucru din Ucraina”, a scris Zelenski şi pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Reuters.

Oficialii ucraineni anunţaseră antrerior că în cursul nopţii, apărarea aeriană a doborât 10 rachete şi peste 20 de drone lansate de Rusia asupra capitalei Kiev, a oraşului Dnipro şi a regiunilor estice.

Rusia nu a comentat imediat atacurile aeriene raportate de Kiev, dar în schimb oficiali ruşi susţin că Ucraina a lovit două regiuni din sudul Rusiei cu o rachetă şi o dronă.

Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 454 și 455

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here