VIDEO | Zborul spaţial cu Richard Branson la bord, transmis în direct

Sursa: www.virgingalactic.com/

Zborul spaţial Virgin Galactic, cu Richard Branson între cei şase oameni de la bord, lansat de pe Spaceport America din New Mexico, va fi transmis online de compania miliardarului britanic, potrivit News.ro.

Branson, în vârstă de 70 de ani, şi restul echipajului Unity 22 vor porni în vehiculul VSS Unity SpaceShipTwo al Virgin Galactic, duminică, la ora României 16:00.

Transmisiunea în direct va începe la ora 15:00, pe site-ul companiei, pe Twitter, YouTube şi Facebook.

Virgin Galactic nu a dezvăluit încă momentele cheie ale zborului. VSS Unity va fi transportat de portavionul VMS Eve. La o altitudine de 15.000 de metri, VSS Unity va continua zborul pe cont propriu în spaţiul suborbital. Eve şi Unity vor reveni împreună pentru aterizarea la Spaceport America.

În baza zborurilor anterioare ale Unity, misiunea de duminică va dura aproximativ 90 de minute în total, iar „faza de imponderabilitate” – când nava va ajunge în partea cea mai de sus a traiectoriei suborbitale – va dura aproximativ 4 minute.

Alături de Branson se vor afla trei specialişti ai Virgin Galactic: instructorul şef astronaut Beth Moses, inginerul Colin Bennett şi vicepreşedintele Sirisha Bandla. Piloţii Virgin Galactic Dave Mackay şi Michael Masucci vor conduce aeronava VSS Unity. C.J. Sturckow şi Kelly Latimer vor pilota VMS Eve.

Dacă totul va merge conform planului, Richard Branson îşi va îndeplini obiectivul cu nouă zile înaintea lui Jeff Bezos care, prin compania sa, Blue Origin, urmăreşte aceeaşi reuşită cu vehiculul suborbital New Shepard.

Zborul miliardarului Bezos, în vârstă de 57 de ani, fondator al Amazon, este programat pe 20 iulie, când se împlinesc 52 de ani de la prima aselenizare a unui echipaj uman – Apollo 11.

Săptămâna aceasta, Branson a declarat că este nerăbdător să ajungă în spaţiu şi că nu există o rivalitate în acest sens cu Jeff Bezos.

Bezos nu a comentat cu privire la zborul britanicului.

Richard Branson a fondat Virgin Galactic în 2004, pentru a se concentra pe turismul spaţial.

O analiză a celui de-al treilea zbor în spaţiu al companiei sale, efectuat în luna mai – până la 88,5 kilometri altitudine – a arătat că totul a mers bine şi a deschis calea pentru a obţine permisiunea Federal Aviation Administration (FAA) necesară.

Mai mult de 700 de oameni au rezervat deja un loc pentru o astfel de călătorie cu Virgin Galactic. Iniţial, un bilet a costat 250.000 de dolari, dar este aşteptat ca preţul să crească odată ce compania va accepta din nou rezervări.

Tencent Games folosește recunoașterea facială pentru a stopa dependența de jocuri video în rândul copiilor din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here