VIDEO | Zelenski: Armata ucraineană nu are suficiente mijloace să apere Cernihivul

Sursa: X

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă miercuri că armata ucraineană nu a putut să împiedice un triplu atac rusesc în oraşul Cernihiv, din cauza lipsei mijloacelor de apărare aeriană, în urma epuizării ajutorului militar din Occident, relatează AFP, citată de News.ro.

”Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Ucraina ar fi primit suficiente echipamente de apărare aeriană şi dacă hotărârea lumii de a se opune terorii ruse ar fi fost suficientă”, deplânge pe reţele de socializare Volodimitr Zelenski.

Un triplu atac rusesc u rachetă s-a soldat cu ”morţi şi numeroşi răniţi” miercuri dimineaţa la Cenihiv, în nordul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale.

”Inamicul a comis un atac cu trei rachete aproape în centrul oraşului. Există morţi şi mulţi răniţi”, a anunţat guvernatorul regiunii Cernihiv pe Telegram, Viaceslav Ceauş.

CHINA: ”MULTĂ MUNCĂ PÂNĂ LA O CONFERINŢĂ ÎN ELVEŢIA

Pe de altă parte, China consideră că ”rămâne multă muncă de făcut” până la organizarea unei Conferinţe a Păcii în Ucraina în Elveţia, după ce cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că Beijingul pare să susţină această reuniune.

”Din câte ştiu eu, această reuniune este încă în pregătire şi rămâne multă muncă de făcut”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian.

”Singura ieşire din criza ucraineană este la masa negocierilor”, a subliniat el.

Războiul în imagini – Zilele 780-782

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here