VIDEO|Un raport semnat de 55 de oameni de ştiinţă prezintă „dovezi convingătoare” privind OZN-urile

Un grup de 55 de oameni de ştiinţă, ingineri şi foşti ofiţeri militari au solicitat Congresului american să declasifice mai multe informaţii despre incidente implicând obiecte zburătoare neidentificate pentru a permite comunităţii ştiinţifice să examineze tehnologii şi fenomene aeriene considerate inexplicabile. Aceştia au menţionat în special un video filmat de un pilot în Puerto Rico, în 2013, relatează The Sun.

Coaliţia Ştiinţifică pentru Fenomene Aeriene Neidentificate (SCU), prin purtătorul de cuvânt Jonathan Lace, a explicat pentru The Sun că organizaţia din care face parte crede că există o înregistrare de natură să ofere poate „cele mai convingătoare dovezi” privind fenomenele anormale observate în SUA inclusiv de către piloţi militari – incidentul a fost filmat de un avion al Departamentului pentru Securitate Internă al SUA în Puerto Rico, pe 25 aprilie 2013, relatează Adevărul. 

Clipul surprinde un obiect cam de 1.5 metri lungime deplasându-se cu 193 km/oră la altitudine joasă. „Nicio pasăre, balon, aeronavă şi niciuna din dronele cunoscute nu au această capacitate”, arată SCU într-un raport de 50 de pagini despre incident, care a concluzionat că obiectul, studiat în peste 1000 de ore de muncă, este „de origine necunoscută”. 

SCU crede că înregistrarea din Aguadilla oferă cele mai convingătoare dovezi ale unei survolări de tip OZN cu caracteristici neobişnuite”, a precizat Lace, adăugând că grupul nu are o poziţie oficială privind aceste fenomene care fac obiectul unei investigaţii a Pentagonului. 

Oamenii de ştiinţă de la SCU au solicitat senatorilor americani, într-o scrisoare semnată de 55 dintre membrii săi, să li se permită să investigheze incidentele stranii, dar şi accesul la mai multe informaţii despre acestea. Numele semnatarilor nu au fost făcute publice din motive de confidenţialitate a datelor. 

Clipurile au apărut în public în urma unei scurgeri de informații de la şedinţele Grupului operativ înfiinţat de comandanţi din cadrul ministerului apărării, după ce Congresul a dat Pentagonului sarcina de a întocmi un raport despre aceste incidente. 

Videoclipul din 2013 a surprins un obiect necunoscut zburând deasupra pistei aeroportului Rafael Hernandez din Aguadilla, Puerto Rico, în jurul orei 21:20. Acesta a fost înregistrat de o cameră cu infraroşu de către o aeronavă aparţinând serviciului vamal şi de supraveghere a frontierelor din SUA, însă clipul a fost trimis SCU de o sursă anonimă. 

Piloţii bombardierului turbopropulsor DHC-8 au observat o lumină roşie clipind în largul oceanului. Au contactat turnul de control care nu le-a putut confirma identitatea obiectului ale cărui lumini s-au stins la apropierea de ţărm. Avionul şi-a activat apoi camera termică şi a continuat să-l urmărească.

Clipul video de trei minute arată obiectul traversând Puerto Rico, iar apoi întorcându-se şi scufundându-se în Oceanul Atlantic. Cel mai bizar aspect al observaţiei este însă faptul că obiectul pare la un moment dat să se rupă în două. În plus, pare să se scufunde şi să reapară la suprafaţă fără a tulbura apa – un fenomen cunoscut sub numele de călătorie „trans-mediu”.

 „Acest videoclip este cea mai bună documentare a unui obiect aerian necunoscut şi nautic, prezentând tehnologie avansată, văzut vreodată autorii acestui raport”, conchide raportul. „SCU consideră că datele guvernamentale referitoare la obiectele aerospaţiale neidentificate ar trebui puse la dispoziţia publicului pentru a fi investigate în mod deschis de comunitatea ştiinţifică mai largă, cu condiţia ca aceste date să nu compromită sursele sau metodele colectării datelor. O investigaţie ştiinţifică completă a acestor date ar putea dezvălui informaţii valoroase legate atât de securitatea naţională, cât şi de progresul înţelegerii noastre asupra fizicii, ingineriei aerospaţiale şi lumii noastre„. 

Pentagonul a confirmat că înregistrările unor obiecte ciudate a căror prezenţă nu a putut fi explicată au fost surprinse de militari americani activi.

Departamentul Apărării şi Serviciile Naţionale din SUA vor prezenta concluziile investigaţiei lor într-un raport care urmează să fie publicat în luna iunie a acestui an 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here